Foto: NOUSHAD THEKKAYIL/epa

Bajern je prije nekoliko dana postao šampion svijeta, dodao je još jedan trofej u bogate klupske vitrine, ali i potvrdio da je spreman za velike stvari.

Liga šampiona se nastavlja mečevima osmine finala nakon više od dva mjeseca pauze i to je jedno od takmičenja u kojem Bavarci brane titulu.

– Bajern je klub u kojem se uvijek gleda naprijed. Sve što smo uradili posljednjih godinu je fascinantno, ali svi znamo da je u Bajernu uvijek najvažnije ono što slijedi. Osvojili smo šest titula, uradili nešto što je uradila još samo Barselona. Da li smo istrošeni? Sačekajte da vidite, mislim da smo još spremniji na borbu – istakao je trener Hansi Flik.

Upravo je s dolaskom Flika krenuo Bajernov veliki napredak. U 68 utakmica s njim na klupi je upisao 58 pobjeda, ima i po pet remija i poraza. Flik je osvojio više pehara nego što je izgubio utakmica od kada je u novembru 2019. naslijedio Nika Kovača, a Bajern u osmini finala igra protiv Lacija – prvi meč je u Rimu 23. februara, revanš je zakazan za 17. mart.

– Pažljivo smo pratili Lacio od kada je obavljen žrijeb i znamo da se radi o odličnoj ekipi, koja je godinama u vrhu italijanskog fudbala i koja je odlično vođena. Potrebna nam je ozbiljnost, mobilizacija u oba duela, ako želimo da se nametnemo – kaže Flik.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )