Foto: Facebook

Nakon incidenta u Mostaru, koji se dogodio pri samom kraju drugog meča finalne serije za prvaka BiH u futsalu, između ekipe Mostar Stari Grad i KMF Radnik, oglasio se Fudbalski savez Republike Srpske.

Podsjetimo dvojica predstavnika KMF Radnik pretučena su u Mostaru. Napad se dogodio pri rezultatu 4:1, tri minuta prije kraja utamice, kada su navijači Veleža ušli u sportsku dvoranu.
 
Saopštenje Fudbalskog saveza Republike Srpske prenosimo u cjelosti:

– Fudbalski savez Republike Srpske najoštrije osuđuje napad maskiranih lica na predstavnike KMF Radnik iz Bijeljine tokom druge utakmice finala prvenstva BiH u Mostaru protiv domaćina Starog Grada.
 
Od nadležnih institucija tražimo da u što kraćem roku identifikuju i procesuiraju napadače koji su, očigledno, u dvoranu u Mostaru došli s jasnom, ne dobrom namjerom. Ovakve stvari moraju da se iskorijene iz sporta, koji je uvijek spajao različitosti i povezivao ljude, a ne uzdaljavao jedne od drugih i pravio razdore.
 
Posebno nas brine činjenica da su napadači prepoznati kao navijači Veleža koji imaju poduži istorijat negativnih stvari i napada u kojima su bili ugroženi i životi sportskih radnika. Ne treba da podsjećamo kada su u tunelu zapalili automobil sudiji Sabriji Topaloviću iz Zenice, ili nedavno, na finalu Kupa BiH u Zenici, lomili stolice na stadionu Bilino polje, bacali ih na teren, zamalo teže povrijedili pomoćnog sudiju i kamermana TV Arena.
 
U nadi da će odgovorne institucije, po slovu Zakona, rasvijetliti ovaj slučaj i kazniti sve one koji su na jednoj sportskoj priredbi ugrožavali bezbjednost, čak i djece, Fudbalski savez Republike Srpske daje svaki vid podrške, ali nudi i pomoć u svakom obimu, kako bi se ove negativnosti suzbile i zaštitili životi aktera i istinskih navijača.
 
Nasilju nikada nije bilo mjesto na sportskim borilištima – navodi se u saopštenju.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )