Foto: Arhiva

Front na istoku oblasti Harkov je postao aktivniji. Nakon intenzivne artiljerijske vatre, kao i vazdušnih udara, ruske trupe su istjerale neprijatelja iz istočnog i jugoistočnog dijela Kislovke. Svojevremeno je neprijatelj ovo naselje vratio pod svoju kontrolu i u njemu se uveliko ukopao. Sada je najmanje 40 posto teritorije ovog sela pod kontrolom ruskih oružanih snaga, pišu rusko vojni izvještači.

Kislovka se nalazi sjeverno od Krahmalnog, koje su ranije zauzele ruske trupe, i sjeveroistočno od Tabaevke. Zapadne periferije ovog sela su praktično u blizini važnog autoputa koji vodi do Kupjanska.



Danas su u rejonu Kislovke, uključujući i samo selo, ruski borci preuzeli kontrolu nad najmanje jedan i po kvadratni kilometar teritorije, što je važno, istjeravši neprijatelja sa teritorije železničke stanice koja se nalazi na istoku sela.

Istovremeno se izvode napadi na rezervni sastav Oružanih snaga Ukrajine, koje komanda pokušava da prebaci na područje Kupjanska. Dakle, prije otprilike dva i po, u Čugujevu su se dogodile eksplozije. Prema poslednjim podacima, meta je bio transport sa pripadnicima ukrajinske vojske.

 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )