Foto: Twitter

Vozač se u toku vožnje onesvijestio, a njegov automobil reno klio je nastavio da vozi još 25 kilometara dok ga nije zaustavila policija!

Automobil sa onesviješćenim vozačem u nedjelju je prešao preko 25 kilometara auto-putem prije nego što je policija uspjela da ga zaustavi. Automobil je imao uključen tempomat i sistem za zadržavanje vozila u saobraćajnoj traci, pretpostavlja se da su vozačeve ruke ostale na volazu pa je zato sistem ostao aktivan.
 
Kako piše hrvatski portal "Revijahak", incident se dogodio na auto-putu E314 u sjevernom dijelu Belgije. Vozači koji su se vozili auto-putem primijetili su da se reno klio kreće lijevo-desno u okviru saobraćajne trake i o tome su obavijestili policiju.
 
Policija je utvrdila da se za volanom nalazi muškarac bez svijesti pa je pokušala da zaustave vozilo. Policijski automobil se pozicionirao isred klia, a onda je pažljivo usporio kako bi se reno naslonio na njega. Policajac je počeo da koči i tako je zaustavio automobil. Vozač bez svijesti je prebačen u bolnicu, a njegovo zdravstveno stanje nije poznato.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )