Foto: pixabay

Iz kompanije „Fejsbuk", objavili su da je u 32 države Evrope, pokrenuta posebna stranica za upoznavanje, nakon što su otklonjene „regulatorne prepreke".

Kompanija je u februaru odložila pokretanje servisa Facebook Dating, pošto je Irska komisija za zaštitu podataka, kao regulatorno tijelo nadležno za kompanije među kojima je i „Fejsbuk“, tim povodom izrazila zabrinutost. 

Tada je, između ostalog, navedeno da nije dostavljena kompletna dokumentacija koja se odnosi na procjenu uticaja na zaštitu podataka.

Komisija je najavila da će nastaviti da nadzire servis za upoznavanje, kada on počne da funkcioniše u Evropskoj uniji tokom ove nedelje. 

„'Fejsbuk' je pružio detaljna objašnjenja o obrađivanju ličnih podataka u kontekstu servisa za upoznavanje", rekao je Grejem Dojl, zamjenik poverenika Irske komisije.

Facebook Dating je stranica namenjena upoznavanju okviru Fejsbuk aplikacije.

Servis je predstavljen je u SAD u septembru prošle godine. Trenutno se koristi u 20 drugih država.

Kejt Orset, zadužena za ovaj servis, izjavila je da će korisnici moći da biraju da li će napraviti profil za upoznavanje, kao i da mogu da ga obrišu u bilo kom trenutku, što neće, kako je naglasila, automatski obrisati postojeći profil na Fejsbuku.

Podaci kao što su lično ime i datum rođenja, biće preuzeti sa postojećeg profila na Fejsbuku.

Prezimena korisnika neće biti prikazivana, a svako će moći da izabere, da li će na profilima deliti druge informacije privatne prirode.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )