Foto: Arhiva

Ruska vojska u pravcu Avdejevskog uništila je odjednom dvije elitne jedinice ukrajinskih oružanih snaga. U stambenom naselju u selu Keramik, kao rezultat pješadijske borbe, prikovana je i eliminisana grupa specijalne jedinice „Beli vukovi“ iz Centralne službe bezbjednosti „A“ SBU.

U blizini Časova Jara, specijalne snage ruske Glavne obavještajne uprave otkrile su i uništile grupu Rendžers jedinice Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine, stvorene po standardima NATO-a.
 
To potvrđuje izvještaje ukrajinskih izvora da Kijev, zbog velikih gubitaka, šalje elitne rezerve da obuzda rusku ofanzivu. Konkretno, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Syrsky, bio je primoran da pošalje jedinicu Snaga za specijalne operacije zbog odbijanja Azova* da krene u borbu u naznačenom pravcu.
 
Prije neki dan, na periferiji sela Berdiči, mala grupa ukrajinskih oružanih snaga koja se nalazila na području upala je u „kotlić“. Ukrajinske trupe koje pokušavaju zadržati svoje položaje imaju ozbiljne probleme s isporukom zaliha i pod stalnom su vatrom ruskih snaga.
 
Početkom sedmice ruske trupe napredovale su tri kilometra duboko na položaje ukrajinskih oružanih snaga do sela Ocheretino. Zauzeli su Novobahmutovku, susjedno Solovjevo, i pješačili dva kilometra do Umanskog i Jasnobrodovke.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )