Foto: Twitter

U posljednjem meču osmine finala na Mundijalu u Kataru sastale su se selekcije Portugala i Švajcarske. Portugal je razmontirao Švajcarce i slavio rezultatom 6:1 koji ih je odveo u četvrtfinale gdje se susreću sa Marokom.


Odmah po prvom sudijskom zvižduku, ekipa Švajcarske je na iznenađenje svih ušla hrabro i napadački u meč.

 
Ali, prvi put kada su bili u prilici, Portugalci su pogodili. Gonzalo Ramos je uputio udarac-bombu u bliži ugao golmana Zomera i donio prednost "Evropskom Selesau", 1:0 za Portugal.

Fudbaleri sa Iberijskog poluostrva su bili stalna stalna prijetnja za "Sajdžije".
 
Potom u 33. minutu, opet gol za "Evropski Selesao". Bruno Fernandeš je izveo korner, a Pepe je unutar peterca uspio najviše skočiti i preciznim udarcem glavom loptu poslati u lijevu stranu gola. Tada je rezultat bio 2:0 za Portugal.
 
Nekoliko minuta kasnije Edimilson Fernandez je dobro centrirao u šesnaesterac Portugala, ali je Diogo Košta presjekao tu loptu. Remo Frojler je pokušao odbijanu loptu glavom smjestiti u gol. Pucao je iz blizine, ali je golman Portugala sjajno reagovao i odbranio mu šut.
 
Švajcarska se može zahvaliti golmanu Zomeru jer ih kako-tako održava u ovom meču.
 
Šest minuta udrugomdijelu bilo jedovoljno za treći pogodak "Evropskog Selesaa". Diogo Dalot je namjestio loptu koju Gonzalo Ramos izbliza šalje u desnu stranu gola ostavivši golmana Zomera bespomoćnim. Bilo je to 3:0 za Portugal.
 
Već u 55. minutu raspucani Portugalopet pogađa. U listu strijelaca upisao se i štoper Rafael Guereiro, u tom trenutku je bilo jasno da Švajcarska stoji pred potopom. Rezultat je bio 4:0.
 
Tri minute kasnije pogađaju i "Sajdžije". Manuel Akanji je primio loptu u kaznenom prostoru nakon odbijene lopte poslije kornera. Tukao je precizno i savladao golmana protivničke selekcije! 4:1 za Portugal.
 
21-jednogodišnji Gonzalo Ramos u 67. minutu postigao je prvi het-trik na ovom Mundijalu. Žoao Feliks je zabilježio drugu asistenciju koja je bila dovoljna za potop Švajcarske. Rezultat je tada bio 5:1 za Portugal.
 
U 81. minutu Granit Džaka je tukao glavom nakon kornera, ali je ciljao loše i lopta je otišla visoko iznad gola.
 
Igrao se 84. minut kada je portugalska izmjena, Kristijiano Ronaldo, postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda.
 
Želio je "Evropski Selesao" da postigne još koji pogodak, ali je mreža Švajcarske mirovala dok Rafael Leao nije izveo magiju.

U sudijskoj nadoknadi Rafael Leao stupa na scenu, sjajnim lob udarcem prevario je Zomera i postigao konačni rezultat na semaforu, 6:1 za Portugal.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )