Foto: KSS

Uprkos svim kadrovskim problemima košarkaši Srbije za cilj imaju plasman na Olimpijske igre.

A da bi stigli do Tokija moraće da preskoče još dvije prepreke, prva je reprezentacija Portorika s kojom se sastaju danas od 16 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

– Vidjećemo da li će igrati Nikola Kalinić, dok se Vasa Micić i Nemanja Bjelica osjećaju bolje što su dobri znaci. Ognjen Dobrić ima određene probleme i takođe je pod znakom pitanja. Ekipa Portorika igra duže zajedno, očigledno su uigraniji, imaju definisanu rotaciju i svoje uloge u timu. Mi, nažalost, nijedan trening nismo odradili u punom sastavu – rekao je selektor Igor Kokoškov te dodao:

– Ovakve utakmice se ne dobijaju perfektnom uigranošću i egzekucijom, već željom, energijom i odlukom da se dobije. Ne sumnjam da ćemo se boriti, ali moramo da, uz energiju koja će biti prisutna na najvišem nivou, odigramo pametno, smanjimo broj izgubljenih lopti i igramo timski.

U pripremnom periodu “Orlovi” su savladali Portorikance sa 80:68 na Akropolis kupu, ali je selekcija iz Srednje Amerike pokazala da može biti itekako opasna, pošto je namučila Italiju.

“Azuri” od 13 časova igraju meč protiv Dominikanske Republike, a pobjednik tog meča će se boriti sa boljim iz susreta Srbija – Portoriko za odlazak na Olimpijske igre.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )