Foto: Arhiva

Skupština zagrebačkog Dinama koja je trebala konačno da raskrsti sa odbjeglim Zdravkom Mamićem, oborena je u četvrtak uveče od strane njegovih delegata na čelu sa Damirom Zorićem, koji su poslije dva časa natezanja napustili sjednicu u čuvenom hotelu Šeraton i srušili kvorum.


Ovo je samo očajnički potez Mamića, pravosnažno osuđenog bjegunca, koji izbjegava služenje kazne i skriva se u Međugorju (BiH), a koji ne može da se pomiri sa konačnim gubitkom uticaja u trofejnom zagrebačkom klubu.

Do nove Skupštine, Dinamom će rukovoditi predsjednik kluba Mirko Barišić, kao i Uprava u kojoj su trenutno Vlatka Peras, bivši fudbaler Dario Šimić (predstavnik navijača), kao i Amra Peternel, koja je na bolovanju. Iako nije definitivno poražena, Mamićeva struja je doživjela težak udarac od kojeg neće moći da se oporavi.
Ono što „Mamićevci“ mogu da rade do daljnjeg je da ruše kvorum svake sljedeće Skupštine, ali nakon što Izvršni odbor do 11. marta, do kada mu traje mandat, uvede u Upravu nove članove, Mirko Barišić i njegovi ljudi imaće efektivnu vlast nad klubom.

„Od sutra krećemo u izradu novog Statuta, koji nas nikad više neće dovesti u ovakvu situaciju. Stvorićemo Radnu grupu u kojoj će biti i predstavnici navijača i stručnjaci kako bismo ga što pre promijenili", obećao je Barišić.
 
Jedno je sgurno - Zdravko Mamić više nije dobrodošao na Maksimiru.

„Obogatili smo Skupštinu s osam novih članova, navijača Dinama. To znači demokratizacija kluba. To je budućnost Dinama, a ne ovaj cirkus koji smo imali. Moramo da imamo novi statut. Zorić? Nemam pojma šta on hoće, ali on je prošlost. Zoriću, doviđenja! Mamić? Nismo ga spominjali i za njega nema mjesta u Dinamu“, rekao je Barišić.
 
Dok je u Šeratonu gotovo puna dva časa trajalo natezanje dvije struje, dok su se razmijenjivale optužbe oko kršenja Statuta, ispred čuvenog hotela su se okupili „Bed Blu Bojsi“, koji su prvi još prije gotovo dvije decenije ukazivali na lopovluk Zdravka Mamića u trofejnom klubu.

Tokom Skupštine dominirali su uzvik: „Slobodni Dinamo“, navijačke pjesme kluba, kao i anti-mamićevski pokliči. Nakon što su „Mamićevci“ napustili Skupštinu, „Bojsi“ su zapalili baklje.

Ivo Šušak, pripadnik Mamićeve struje, koji je čekao taksi ispred hotela, tvrdi da je napadnut od strane dvojice navijača.

„Izvrijeđali su me, a jedan od njih me je udario pesnicom u glavu“, rekao je Šušak koji je sa ostalim kolegama napustio Skupštinu i srušio kvorum. Dodao je i da nije ozbiljnije povrijeđen.

Kako bilo, situacija u Dinamu daleko je od riješene, a vidjećemo i kakav kontranapad sprema odbjegli i sada uzdrmani Zdravko Mamić iz svog skrovišta u Međugorju u Bosni i Hercegovini.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )