Foto: Facebook

Zemlje poput Bugarske, Crne Gore i Makedonije su odustale zbog financijskih sredstava da učestvuju na Eurosongu.

Popularni bh. bend Dubioza Kolektiv prijavit će se iduće godine na Eurosong, najavio je to Brano Jakubović u BHRT-ovoj emisiji "Jutro za sve".
 
- Mi ćemo se zaista kandidovati sljedeće godine za Eurosong, ali na način da predstavljamo sve kokuzne zemlje koje nemaju para da se prijave, već smo napisali i pjesmu. U međuvremenu su zemlje poput Bugarske, Crne Gore i Makedonije odustale zbog financijskih sredstava da učestvuju na Eurosongu, pa ćemo mi biti predstavnici četiri kokuzne zemlje - rekao je Jakubović.
 
Naveo je da će zamoliti sve građane i građanke te četiri zemlje, ali i šire da preko web stranice koju će osmisliti pošalju peticiju direkciji Eurosonga da i da ih zamoli da Dubioza kolektiv predstavlja ove četiri zemlje u revijalnom dijelu programa.
 
-  Dva su razloga: prvi je što je financijska konstrukcija takva kakva jeste, a drugi je taj jer su zemlje koje sam nabrojao u onom "hodniku" Europske unije, čekamo da nas prime, pa eto kao da i mi mahnemo malo iz hodnika da smo još tu u čekaonici pa nas možda prozovu na onaj šalter - poručio je Jakubović.
 
Podsjetimo, Bosna i Hercegovina od 2016. nije dio Eurosonga, zbog BHRT-ovog neizmirivanja dugova prema Evropskoj radiofiduznoj uniji.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )