Foto: Twitter

Pol Pogba, francuski fudbaler, suspendovan je na četiri godine zbog pozitivnog nalaza na doping testu koji je urađen u septembru prošle godine.

Poslije utakmice Juvetusa i Udinezea 11. septembra prošle godine, Pol Pogba bio je pozitivan na doping testu zbog povišenog nivoa testosterona, hormona koji podstiče razvoj mišića.

Prvo objašenje koje je dalo okruženje francuskog fudbalera jeste da je on uzimao dodatke ishrani sa tim hormonom, a da je te dodatne prepisao ljekar u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kada su stigli pozitivni rezultati testa, fudbaleru Juventusa ostalo je samo da sačeka kaznu što je odlučeno da bude suspenzija na četiri godine.

Kako je ranije preneo „L' ekip“ Pogbi je Juventus zabranio da pristupa trening centru kao i da ima kontakt sa ljudima koji su zaposleni u klubu. Platu ne prime, a biće mu isplaćeno 42.500 evra od osam miliona koliko mu prema ugovoru iznosi godišnja zarada.

S obzirom na to da će fudbalu moći da se vrati sa 35 godina vrlo je moguće da je ovo zapravo kraj karijere francuskog fudbalera.

Sa Juventusom je tokom karijere osvojio četiri titule prvaka Italije, dok je sa Mančester junajted osvojio Ligu Evrope. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 91 utakmicu, postigao 11 golova, a kao jedan od najvećih trenutaka u karijeri je i osvajanje Mundijala u Rusiji 2018. godine.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )