Foto: TSRS

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović uručio je najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću najviše priznanje Teniskog saveza Republike Srpske za nemjerljiv doprinos afirmaciji i razvoju teniskog sporta u Srpskoj.

Novak Đoković je, kaže Milinović,  opredeljen da i dalje pruža snažnu podršku razvoju tenisa u RS, baš kao što je to činio i u periodu koji je iza nas.  

– Saradnja TSRS sa Novakom Đokovićem i njegovom porodicom se nastavlja uprkos pandemiji korona virusa. Novak je istakao da želi da pomogne razvoj teniskog sporta u Republici Srpskoj u svim kategorijama. Dotakli smo se klupskih prvenstava kao jedne od najbitnijih karika za razvoj teniskog sporta i potrebe da se što prije krene u organizaciju takve vrste nacionalnog prvenstva – rekao je Milinović i dodao:

– Novak je naglasio je važnost održavanja turnira iz serije fjučers i čelendžer koji se organizuju u Republici Srpskoj i izrazio punu podršku radu Teniskog saveza. Razgovarali smo na koji način se dalje, uz Novakovu podršku, može nastaviti dalji razvoj teniskog sporta kod nas i u regionu. Novak je izrazio žaljenje što do sada nije bio u mogućnosti da zaigra u Banjaluci na novom terenu ali je dodao da će se i to desiti u narednom periodu. Međutim, on je sada prioritetno posvećen Roland Garosu i ostalim Grend Slemovima – objasnio je Milinović.

Novak Đoković i Draško Milinović razgovarali su organizaciji Čelendžera „Srpska Open“ koji je jedan od najkvalitetnijih turnira u regionu.

– Kada je u pitanju održavanje čelendžera „Srpska open“ ostalo je još nekoliko detalja koje trebamo usaglasiti zajedno da bismo bili sigurni da li će ove godine biti održan turnir „Srpska Open“ što je svakako velika želja i Novaka Đokovića i Teniskog saveza Republike Srpske – dodao je predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Milinović.

Podsjećamo, Novak Đoković je, zajedno sa svojom porodicom, prošle godine bio inicijator organizacije velikog projekta Adria Toura, a među gradove organizatore uvrstio je Banjaluku. Nažalost turnir je otkazan zbog pandemije korona virusa ali ovaj grad i dalje ostaje u planovima najboljeg svetskog tenisera.

Priznanje za razvoj i afirmaciju tenisa u Republici Srpskoj je uručeno i ocu Novaka Đokovića, Srđanu koji je od samog početka pruža bezrezervnu podršku Teniskom savezu Republike Srpske.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )