Foto: CHRISTIAN BRUNA/ EPA

Prvi teniser svijeta Novak Đoković rekao je da će sigurno ostati u tenisu kada završi igračku karijeru, a ne isključuje ni mogućnost da bude trener.

Đoković je ispao u četvrtfinalu u Beču, a bio je to turnir na kojem nije bio od 2007. godine. Na pitanje da li se vidi kao ambasador tenisa kada završi karijeru, da možda prođe i zemljama koje nisu obično u njegovom kalendaru, svjetski broj jedan je odgovorio:

– U Beogradu imam teniski klub koji će brzo izrasti u akademiju, imamo velike planove sa time, to je logičan naredni korak. Osjećam da je tenis meni mnogo dao, želim da prenesem znanje, iskustvo i energiju na buduće generacije, pogotovo u Srbiji i na Balkanu – imamo mnogo talenta, ali nemamo sistem i uređenost. Kada je riječ o internacionalnim putovanjima i o „ambasadorskoj“ ulozi – apsolutno. Želeo bih malo da putujem po turnirima bez pritiska, da ne moram da razmišljam koliko sam trenirao. To će mi biti zadovoljstvo, nisam jedan od onih koji su prezasićeni tenisom i koji jedva čekaju da ne vide teren, suprotno je – uživam, volim tenis i želim da se oprobam u ulogama mentora, trenera. Vidjećemo šta budućnost donosi, ali pokušavam da promovišem tenis kada god to mogu – prenosi Sportklub

Đoković sezonu završava učešćem na ATP završnom turniru u Londonu, od 15. do 22. novembra.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )