Foto: ATV

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Republika Srpska je jedina održiva u BiH, sve ostalo nije.

"Nemamo finansijskih izazova. Vidjeli su da možemo. Večeras da Republika Srpska da proglasi samostalnost možemo da živimo, FBiH ne može. Mi možemo, uspostavimo granice, imamo pripremljene sve zakone. Možemo sazvati Narodnu skupštinu večeras i donijeti 50 zakona koji će staviti u orbitu nezavisnu državu koja se zove Republika Srpska. Ovdje je jedino neodrživi BiH, FBiH, kantoni, jedino je održiva Republika Srpska", rekao je Dodik za RTRS.

Glumimo BiH

"Važno mi je da u Banjaluci nakon političkog života prođem ulicom i da mi ljudi ne psuju, nego kažu poštovanje gospodine Dodik, a ne šta će misliti neki Šmit", kaže Dodik.

"Nećemo da budemo zajedno. Sve ovo govori da nećemo da budemo zajedno. Muslimani neće sa nama. Oni hoće sa nama ali da mi ne postojimo u nekom smislu. Ali mi nećemo sa njima. Onda svi glumimo kako pravimo neku BiH. Šta je BiH? Jedna iluzija koja ne može da postoji. Kako se BiH osjeti u Banjaluci? Nikako", poručio je Dodik i dodao da svi smatraju da je ovo nemoguća država što misle i Hrvati ali ne smiju da kažu.

Dodik ističe da sa Bošnjacima u BiH Srbi nemaju ništa zajedničko.

"Ne dijelimo nikakvu vrijednost. Ne radujemo se BiH", kaže Dodik.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )