Foto: glas srpske

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković i Rus Danil Medvedev večeras igraju finale US Opena u kojem će srpski teniser „loviti“ istoriju i ispunjenje svog sna zvanog kalendarski slem.

Đoković bi večerašnjom pobjedom kompletirao „kalendarski slem“, odnosno osvojio bi sve grend slemove u 2021. godini čime bi postao prvi od Roda Lejvera kojem je to pošlo za rukom 1969. godine.
 
Novak bi trijumfom takođe pretekao Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju osvojenih trofeja na najvećim turnirima ikada. Sva trojica  imaju za sada po 20 osvojenih grend slem naslova, podsjeća Kliks.
 
-Volio bih da me narod, pogotovo moji navijači i rivali, pamte kao nekog ko je pre svega ostavljao srce na terenu i ko je možda inspirisao neke igrače da dalje napreduju i veruju u sebe više. Takođe i kao nekog ko je pokušavao maksimalno da se saživi sa svim životnim ciljevima. Da poštujem druge i budem zahvalan, da cenim svaki trenutak, da budem ponizan i svestan toga da igram sport koji volim i radim ono što obožavam - rekao je prvi reket svijeta nakon plasmana u finale US Opena.
 
Medvedev takođe ima veliki motiv da večeras osvoji prvi grend slem u karijeri.
 
Đoković i Medvedev su se do sada sastali osam puta, pet puta je slavio Novak, a tri puta Rus.
 
Finalni meč na programu je večeras od 22 časa.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )