Foto: Twitter / Printscreen

Norveški teniser Holger Rune savladao je Alekseja Popirina sa 2:1, po setovima 6:4, 5:7, 6:4 u osmini finala mastersa u Rimu, pa će tako u narednoj rundi igrati protiv Novaka Đokovića.

Australijanac je u trećem gemu prvog seta prepustio svoj servis rivalu, a Rune je u petom gemu mogao da dođe i do duplog brejka, ali je dvije prilike ipak propustio. Na pauzi između sedmog i osmog gema Popirin je zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa povredom. Nakon kratke pauze prvi set je nastavljen, a Norvežanin je sačuvao stečenu prednost - 6:4.
 
Nakon nove pauze i saniranja povrede Aleksej je zaigrao dosta bolje u drugom periodu i u četvrtom gemu propustio je dvije brejk lopte, a potom u sedmom i devetom odbranio ukupno četiri brejk šanse njegovog rivala. Prvu set loptu propustio je u sljedećem gemu, ali je zato u dvanaestom konačno iskorsitio prvu i jedinu i tako došao do izjednačenja - 7:5.

Presudnu razliku u odlučujućem setu Rune je napravio oduzetim servisom pri rezultatu 2:2. Povratka za Popirina više nije bilo, na kraju je na semaforu stajalo 6:4, prenosi "Telegram".
 
Đoković i Norvežanin su do sada dva puta igrali međusobno uz polovičan učinak. Srpski teniser je slavio na početku US Opena 2021. sa 3:1, dok je "slađu" pobjedu upisao Rune u finalu mastersa u Parizu prošle godine - 2:1.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )