Foto: Screenshot

Ako bude osuđen, Gregor se suočava sa doživotnom robijom

Pojavio se uznemirujući snimak oca iz Nju Džersija koji svog šestogodišnjeg sina tjera da trči na traci za trčanje jer je bio "predebeo", samo nekoliko dana prije nego što je dječak umro od hroničnog zlostavljanja, prenosi Dejli mejl.
 
Christopher Gregor se u utorak pojavio na sudu kako bi se suočio s optužbama za ubistvo nakon što je njegov sin, Corey Micciolo , preminuo 2021. godine od zadobijenih tupim predmetima. Ako bude osuđen, Gregor se suočava sa doživotnom robijom.
 
Na sudu su prikazani snimci nadzora iz fitnes centra Atlantic Heights Clubhouse. Na snimku se vidi kako Corey stalno pada s trake za trčanje jer je bila postavljena na prebrz program, dok ga Gregor stalno podiže i vraća na nju. U jednom trenutku je i svog sina ugrizao za potiljak, prije nego što ga je natjerao da ponovo trči.



Nekoliko dana nakon posjete teretani, dječakova majka, Breanna Micciolo , koja je s Gregorom dijelila starateljstvo nad Coreyjem, vidjela je povrede svog sina i prijavila ih uposlenici odjela za zaštitu djece New Jerseya. Ona je 2. aprila odvela Coreya kod doktora, gdje je rekao da ga je otac natjerao da trči na traci za trčanje "jer je bio predebeo". Preminuo je sljedećeg dana. Hitno je prevezen u bolnicu jer se iz sna probudio posrćući sa nerazgovjetnim govorom, mučninom i otežanim disanjem.
 
To je navelo doktore da urade CT, tokom kojeg je Corey imao iznenadni napad. Medicinsko osoblje je pokušalo da mu spase život, ali bezuspešno. Obdukcija je pokazala da je Corey umro od tupe povrede sa kontuzijama srca i upalom jetre i sepsom. U julu 2021., Gregor je uhapšen pod optužbom za zanemarivanje djece nakon što su istražitelji otkrili nadzorne snimke iz teretane.



Dva mjeseca kasnije, utvrđeno je da je šestogodišnjak patio od hroničnog zlostavljanja - uključujući povrede grudnog koša, abdomena, srca, kontuziju lijevog plućnog krila i jetre. Njegova majka je prvi put svjedočila na sudu u četvrtak, jecajući dok je gledala uznemirujući video. Nakon smrti svog sina, napravila je privatnu Facebook stranicu pod nazivom “Pravda za Coreyja” kako bi podigla svijest o njegovom slučaju.
 
- Stvorila sam ovu grupu da se borim za pravdu za mog sina, Corey Micciolo. Imao je samo šest godina kada mu je život oduzeo neko ko je trebao da brine o njemu i da ga voli. Njegov otac. Nećemo prestati da se borimo dok pravda ne bude zadovoljena - napisala je ona u objavi.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )