Foto: KK IGOKEA/ N. VURUNA

Košarkaši Igokee imaju veliki izazov u narednom kolu ABA lige. U nedjelju u 21 čas im u goste dolazi podgorička Budućnost koja kao i ekipa iz Laktaša ima samo tri poraza u ovoj sezoni uz dva meča manje.

Ovo će biti veliki tekst za lidera regionalnog takmičenja. Meč dolazi nakon reprezentativne pause u kojoj su u Igokei nastojali da “zaliječe” povrede I odmore ekipu nakon serije veoma teških mečeva.

Budućnost je ekipa koja tradicionalno ne odgovara Igokei. U dosadašnjih devet mečeva u Laktašima ostvarili su pet pobjeda, dok na domaćem parketu imaju maksimalan učinak.

Na sve to novi trener Dejan Milojević je imao vremena da dodatno uigra tim.

– Utakmica je novi izazov, dolazi nam poslije male pauze u prvenstvu. Igramo kod kuće i moramo biti spremni da odbranimo domaći teren. Borićemo se i pružiti najbolje od naših mogućnosti da ostvarimo pobjedu – poručio je Amerikanac Entoni Klemons.

Trener Dragan Bajić ima veoma težak posao. Sjajni rezultati tokom sezone donijeli su veću potrošnju igrača a Igokeu tek očekuje TOP 16 faza FIBA Lige šampiona I nastavak borbe za plej-od u regionalnom takmičenju.

– Očekuje nas nastavak takmičenja u ABA ligi, gostuje nam ekipa Budućnosti. Za taj tim mogu reći da su sa velikim ambicija ušli u ovu sezonu i kad je ABA liga u pitanju i Eurokup. To su pokazali rezultatima u dosadašnjem toku kako u Evropi tako i u ABA ligi. Koliko su ambiciozni u ovoj sezoni da je i pored dobrih rezultata došlo do promjene trenera i sam angažman čovjeka koji se nešto vezao za NBA u nekom narednom periodu imao je debelih razloga da preuzme ekipu Budućnosti. O Dejanu stvarno neću trošiti puno riječi, imam visoko mišljenje o njemu kao treneru – istakao je Bajić.

Kad se uporede rezultati i statistika dva tima gotovo da su oni u ABA ligi identični. Svakako da je najveća snaga podgoričkog tima sjajni tandem Nikola Ivanović-Džastin Kobs.

– Analizirajući tim Budućnosti gledajući moj tim kao trener nisam našao nigdje prednost da imamo u odnosu na njih kada su u pitanju igrački kvaliteti i same pozicije. To znači da mi u utakmicu moramo ući sa jednim maksimalnim angažmanom i da budemo maksimalno disciplinovani kada je odbrana u pitanju da ono što stavimo pred sebe te zadatke moramo ispoštovati ne mogu reći 100% već 120%. Moramo kroz jednu takvu odbranu da dođemo do lakih poena i naravno ako nam se kroz sve to ukaže šansa ja se nadam da ćemo je znati iskoristiti. Kao trener, bez obzira na prvo mjesto na kojem se nalazimo u ABA ligi nemamo nikakav pritisak, a ono što sam rekao svojim igračima naša je obaveza da do kraja ABA lige pokušamo ostvariti što bolji rezultat a samim tim i što bolji plasman na kraju ABA lige. To će nam svima značiti u budućnosti kako nama trenerima tako i igračima, a naravno i klubu koji predstavljamo – poručio je Bajić.

Igokea u nedjelju u 21 čas dočekuje podgorički tim.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )