Foto: ABA LIGA/ D.STJEPANOVIC

Košarkaši Borca će pokušati da iskoriste prednost domaćeg parketa i da dođu do trijumfa u duelu protiv Širokog Brijega u Ligi šest za šampiona BiH.

Ove dvije ekipe su se već sretale u dosadašnjem dijelu sezone. U tri meča Hercegovci su uspješniji jer imaju dvije pobjede, a slavili su i u Banjaluci na turniru druge ABA lige. Široki je već odigrao dva meča u takmičenju i ima pobjedu i poraz.

Krilni centar Aleksandar Radukić ističe da nema nepoznanica između ovih timova.

– Odigrali smo tri meča u kojima je bilo jasno da je Široki kvalitetna ekipa koja se nikad ne predaje. Mlad poletan tim koji zna da kazni svaku grešku protivnika. Ipak mislim da je njima veliki hendikep povreda Dejvisa koji je među najkvalitetnijim igračima u prvenstvu BiH. Znam ga još iz Slovačke i tad je bio odličan. Mi smo odnmorili nakon napornog ritam jer smo imali 18 mečeva u 55 dana. Imamo prednost domaćeg terena i nastojaćemo da ga iskoristimo i dođemo do drugog trijuma kojim bi nastavili ka ostvarenje svog cilja a to je plasman na finalni turnir i plasman  u drugu ABA ligu – istakao je Radukić.

Duel u Banjaluci se igra u 20 časova.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )