Foto: Srpskainfo/ERIK S. LESSER/EPA

Kakav finiš Nikole Jokića, sa 11 poena u posljednjih dva minuta i 42 sekunde, donio je dramu u finišu drugog finalnog meča Zapadne konferencije, ali je to bilo uzalud.

LA Lejkersi su trojkom Entonija Dejvisa u posljednjoj sekundi stigli do pobjede od 105:103 i poveli sa 2:0 protiv Denvera.

Grešku je napravio Mejson Plamli, koji nije ispratio najboljeg protivničkog igrača, a kog je trener Majk D'Antoni uveo upravo da čuva centra tima iz Kalifornije, koji je ubacio posljednjih 10 poena za Lejkerse.

I ova utakmica donijela je veliki povratak Nagetsa, koji su u dva navrata imali zaostatak od 16 poena, ali su se vratili u meč zahvaljujući srpskom centru koji na kraju nije imao podršku saigrača.

Jokić je susert završio sa 30 poena (8/16 za dva, 1/4 za tri, 11/12 slobodna bacanja) uz devet asistencija, šest skokova i četiri ukradene lopte za 38 minuta i 39 sekundi igre.

Džamal Marej je postigao 25, a Majkl Porter Džunior 15 poena. Ekipa iz Kolorada je susret izgubila dijelom zbog nogo lošijeg skoka, imali su 13 manje od rivala (31:44).

Dejvis je bio najefikasniji u pobjendičkom timu i ukupno na meču sa 31 poen, čemu je dodao devet skokova, Lebron Džejms je ubacio 26 uz 11 uhvaćenih lopti, a Deni Grin i Kentavijus Koldvel-Poul su postigli po 11 poena.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )