Foto: Bijela kuća

Američki predsjednik Joe Bajden ga je u telefonskom razgovoru s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom odvratio od napada na Iran, prenosi CNN. Prema pisanju publikacije, odluka Tel Aviva u vezi sa odgovorom Teheranu ostaje nepoznata.


Izraelski ratni kabinet sastat će se poslijepodne kako bi razgovarali o tome kako odgovoriti na iranski napad, izjavila su dva izraelska zvaničnika. Rekli su da je jedan mogući odgovor - odmazda - napušten nakon što je Netanyahu razgovarao telefonom s Bajdenom u subotu, rekao je izvor .
 
Uveče 13. aprila dopisnik Axiosa Barak Ravid objavio je na društvenoj mreži Twitter (X) poruku o početku iranskog napada na Izrael. Dodao je da su mu četiri američka i izraelska izvora rekla o desetinama dronova koje je lansirao Teheran. Ovu informaciju potvrdili su KAN radio i The Jerusalem Post. New York Times je kasnije objavio da je Teheran ispalio 185 dronova, 36 krstarećih projektila i 110 projektila zemlja-zemlja.
 
Komandant Korpusa garde islamske revolucije, general Hossein Salami, je zauzvrat nazvao iransku operaciju uspješnijom nego što se očekivalo. Rakete i dronovi su bili u stanju da savladaju sisteme odbrane od raketa, rekao je on.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )