Foto: Srpskainfo

Prozivkom koju je izvršio novi šef stručnog štaba Marko Maksimović danas su počele pripreme Fudbalskog kluba Borac.

Prvom okupljanju prisustvovalo je 29 fudbalera među kojima su pojačanje iz Belgije Elvis Mehanović i pivratnik Milan Šikanjić koji je bio na pozajmici u Kozari, a svojim partijama je zaslužio povratak u redove banjalučkog premijerligaša.

Očekuje se da do kraja dana bude potvrđen dolazak Dine Ćorića iz Širokog Brijega, koji igra na poziciji desnog krila, te zadnjeg veznog fudbalera Darka Micevskog iz skopskog Vardara.

Tim su napustili Bojan Marković, koji ide na pozajmicu u Željezničar Sport tim, Aleksandar Radulović i Saša Kajkut koji je završio karijeru, a najvjerovatnije će da radi kao šef skauting službe kluba.

Ekipa će do 18. januara trenirati u Banjaluci, a prvih dana na rasporedu su uobičajena testiranja i pregledi.

Zatim slijedi put u Trebinje gdje će Borac biti do 23. januara, a šest dana kasnije otputovaće u Antaliju.

Plan je bio da se u Turskoj ostane do 13. februara, ali je kompanija s kojom je dogovoren prevoz morala da pomjeri povratak za dan ranije zbog čega će da dođe i do promjene termina odigravanja prijateljskih utakmica.

– Imamo dogovorene mečeve protiv rumunskog drugoligaša Ćikšerede, Urala i Krilja Sovjetov. Zbog toga što ćemo se vraćati dan ranije vjerovatno ćemo pomjeriti termine mečeva sa 3, 6. i 12. na 2, 5. i 11. februar. Moja želja je da tokom boravka u Trebinju odigramo meč sa Leotarom, pored navedena tri rivala u Antaliji ćemo da odigramo još jedan meč, a generalna proba u kojoj će nam rival biti Krupa, zakazana je za 20. februar – rekao je trener Maksimović.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )