Foto: Srpskainfo

Fudbaleri Borca pobijedili su Klis iz Buturović polja rezultatom 4:1 u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Borac je došao u vođstvo u sedmom minutu. Lopta ubačena sa lijeve strane, Dujaković je uspio da je vrati do Moraitisa koji je pogodio praznu mrežu za Vođstvo Banjalučana već u ranoj fazi meča.

Nastavio je Borac sa inicijativom, prilike su imali Ziljkić, Uzelac i Zakarić ali je golman Armin Cero uspijevao odbraniti njihove udarce. U 35. minutu šansu su imali i gosti, Kudra je sam izašao pred golmana Pavlovića, šutirao je sa 15 metara ali je golman Borca bio na mjestu.

Odmah na otrvaranju drugog dijela Moraitis loše šutira glavom poslije centaršuta Zakarića. U 58. minutu nova prilika za Klis, griješi Ćosić na sredini terena, Bila je krenuo ka golu Borca ali ga je Uzelac zaustavio prekršajem za koji je dobio žuti karton. Kudra je namjestio loptu, sjajno izveo slobodan udarac i pogodio donji lijevi ugao golmana Borca.

Banjalučani su povelu u 58. minutu. Zakarić je ubacio loptu ka Mehanoviću, a ovaj je uz pomoć odbrambenog fudbaloeri Klisa Pirje, uspio da je pošalje u mrežu.

Banjalučani su u 81. minutu došli i do trećeg gola kada je Mušinović pogodio sopstvenu mrežu, a onda je u 86. minutu Mehanović svojim drugim golom na utakmici postavio konačan rezultat 4:1.

U prvoj utakimici polufinala Kupa BiH Sarajevo je danas na gostujućem terenu pobijedilo Tuzla Siti sa 1:0. Revanš mečevi na rasporedu su 21. aprila.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )