Foto: Nezavisne

Nošeni publikom s tribina Gradskog stadiona u Banjaluci, fudbaleri Borca večeras se u revanšu prvog kola kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka nadaju čudu protiv rumunskog Kluža.

Odigrali su Banjalučani i prije sedam dana na gostovanju u Rumuniji dosta dobru utakmicu, ali su iskustvo i kvalitet protivnika na kraju ipak prevagnuli, te na revanš u grad na Vrbasu stižu sa prednošću od 3:1. Rumuni su u tom prvom susretu već nakon 28. minuta imali vodstvo od 2:0 i upravo je na taj prvi dio igre šef stručnog štaba šampiona M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine Marko Maksimović imao najviše zamjerki kada je riječ o igri njegovih izabranika. Jedini gol za Borac prije sedam dana postigao je u finišu prvog poluvremena Grk Panajotis Moraitis.
 
"Odnos snaga naša dva tima, razliku u kvalitetu i razliku u iskustvu smo vidjeli u toj prvoj utakmici. Sasvim je jasno da prvo poluvrijeme u Rumuniji nije bilo dobro, nismo bili na nivou i to nas je koštalo na kraju tri gola u našoj mreži. Ako hoćemo nešto da napravimo u Banjaluci, definitivno moramo odigrati značajno bolje nego u Klužu. Trebaće nam više energije i borbenosti, a onda ćemo vidjeti gdje nas to može odvesti", rekao je trener Borca Marko Maksimović.
 
A pobjeda od 3:0 ili više može ih odvesti u drugo kolo kvalifikacija za najjače evropsko klupsko takmičenje, gdje ih čeka pobjednik dvomeča Fola Eš - Linkoln. Ukoliko ipak ne uspiju prirediti povoljan rezultat večeras pred domaćim navijačima, i dalje ostaju na međunarodnoj pozornici, ali u kvalifikacijama za novoformirano UEFA takmičenje - Konferencijsku ligu. Pulenima trenera Marka Maksimovića u tom slučaju protivnik će biti poraženi iz duela Žalgiris - Linfild.
 
"Kluž je pokazao kakva je ekipa i nije realno da se očekuje da mi dominiramo u utakmici bez obzira što imamo rezultatski zaostatak. Zna se da igramo protiv kvalitetnije ekipe. Moramo da odigramo čvrstu i dobru utakmicu, a da ne razmišljamo o rezultatu iz prvog duela", smatra Maksimović.
 
Prodaja ulaznica za utakmicu sa Klužom, kojoj zbog epidemiološke situacije neće prisustvovati gostujući navijači, počela je u petak. Cijene karata su za zapadnu tribinu 15 KM, istočnu 10 i sjevernu sedam. Djeca do tri godine ne plaćaju ulaz. Prilikom ulaska biće vršena obavezna dezinfikacija na ulazima u stadion, a za provođenje navedenog biće zaduženi kovid redari. Takođe, obavezno je održavanje fizičke distance prilikom ulaska na stadion.
 
"Imaćemo publiku na tribinama, ali želim da nas navijači nose svih 90 minuta. Želim da vraćamo domaći teren, da Rumuni osjete pritisak pa ako budu bolji - ja ću prvi da im čestitam, a onda neka ih publika nagradi aplauzom. Volio bih da nama navijači pomažu tokom cijelog meča, igračima Borca je potrebna ta pomoć sa tribina", poručio je Maksimović.
 
Njegovim igračima motiv više svakako će biti i činjenica da se nakon decenije čekanja utakmica Lige prvaka ponovo igra u Banjaluci.
 
"Pred nama je definitivno velika utakmica, velika za klub i grad. Nakon deset godina kvalifikacije za Ligu šampiona su ponovo u Banjaluci i treba da uživamo u tome", istakao je Maksimović.
 
Strateg Borca večeras neće na raspolaganju imati na golu Bojana Pavlovića i centralnog beka Dejana Uzelca, kao ni Jovu Lukića za kog se još čeka dozvola ljekara da uđe u duele.
 
Početak u 20 časova

Utakmica Borac - Kluž igra se večeras s početkom u 20 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci. Večeras se igra još šest revanš utakmica: Priština - Ferencvaroš 0:3, Hibernians - Flora Talin 0:2, Budućnost - HJK 1:3, Linfield - Žalgiris 1:3, Linkoln - Fola 2:2, Mura - Škendija 1:0.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )