Foto: Srpskainfo

Fudbalski klub Borac dobio je licencu za nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone, a sad je na igračima i stručnom štabu da to izbore na terenu .

Direktor banjalučkog kluba Dejan Lukendić je pred meč četvrtfinala protiv Širokog brijega istakao da je Borac već u prvom stepenu dobio licencu.

– Osjetili smo potrebu da se izvinimo navijačima i simpatizerima i onima koji vole Borac, za lošu partiju, da je ne nazovemo nekako drugačije, u Mostaru. Nadamo se da su igrači izvukli pouke i da shvataju šta nam znači duel u Širokom Brijegu. To je utakmica koja nas vodi u polufinale Kupa BiH, vrlo bitna za klub i važno je da igrači izađu na teren i shvate da nose dres Borca i da moraju dati maksimum da bismo došli do željenog cilja – izlaska u Evropu. Fudbalski klub Borac je dobio licencu za evropska takmičenja za narednu sezonu na prvostepenoj Komisiji. Borac mora da igra Evropu i vjerujem i očekujem da izborimo plasman na međunarodnu scenu. Što se tiče utakmice u Mostaru, igrači su kažnjeni zbog loše partije a sad očekujemo njihovu reakciju u Širokom brijegu – istakao je Lukendić.

Trener Marko Maksimović je bio samokritičan.

– Izuzetno loša utakmica, a preuzimam krivicu za nju. Nismo bili na trkačkom nivou koji se očekuje u derbiju. Samo tri igrača su pretrčala preko 10 kilometara, što nije nivo koji se očekuje. Vjerujem da ćemo protiv Širokog pokazati puno bolje izdanje – rekao je Maksimović.

Borac ima lošu tradiciju u duelima protiv narednog protivnika ali golman Bojan Pavlović očekuje bolje izdanje.

– Očekuje nas veoma teška utakmica u Kupu gdje nema prava na grešku. Igra se jedan meč i moramo da ispravimo greške i budemo puno bolji ako želimo da prođemo dalje – rekao je Pavlović.

Za ovaj duel trener Marko Maksimović će od igrača koji su bioli van stroja moći samo da računa na Marka Brtana koji se vraća u tim, dok su i dalje van tima Siniša Dujaković, Marko Jovanović, Đorđe Milojević, Jovo Lukić, a zbog ranijih nastupa za Široki pravo nastupa nema ni Dino Ćorić.

Duel u Širokom Brijegu se igra u 16 časova.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )