Foto: Nezavisne

​BMW 507 je između 1956. i 1959. proizveden u samo 252 primjerka, a jedan vrlo posebni 507 je prodat na aukciji za mnogo novca.

507 je najskuplji BMW-ov klasični automobil, vjerovatno zbog prelijepog oblika kojeg je dizajnirao Albreht Graf Gerc, ili možda zbog činjenice da je i sam "kralj" Elvis Presli vozio jedan, kao i Alen Delon.
 
Rijedak primjerak BMW-ove glamurozne perjanice sportskog automobila iz 50-ih, Series II Roadster iz 1957., bio je skriven u garaži u Filadelfiji više od četiri decenije.
 
Na Bonhams Audrain Concours aukciji je nedavno prodat za 2,315 miliona dolara, što je bio vrh aukcije. Po ovoj cijeni bi trebalo da bude besprekoran primjerak s najboljom ocjenom, ali u ovom slučaju, posebna istorija je očigledno presudila.
 
Ovaj 507 je bio u vlasništvu jednog čovjeka 43 godine, a kupio ga je prodavčev otac 1979., navodi Jutarnji.hr.
 
Neuobičajeno za tako glamurozan automobil, 507 je odvezen pravo u skromnu garažu, gdje je ostao više od 40 godina, bez da je napustio garažu (samo je povremeno paljen).
 
Nije ni čudo što je ovaj "barn find" izazvao pometnju u Međunarodnoj teniskoj kući slavnih u Njuportu, gde je Bonhams, kao aukcijski partner Audrain Newport Concoursa & Motor Weeka, organizovao aukciju.
 
Eric Minoff, viši stručnjak iz Bonhams US Collector Carsa, koji je pronašao i poslao BMW, rekao je: "Ovaj automobil je bio nalaz iz snova. Zaista je nevjerovatno da je tako važan sportski automobil mogao da bude skriven u šupi više od 40 godina. Bio je suštinski "barn find" - a ovaj 507 predstavlja veliku priliku za svog novog vlasnika".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )