Foto: Arhiva

Američki stručnjak Larry Johnson, koji je svojevremeno radio kao analitičar CIA-e, govoreći na YouTube kanalu Dialogue Works, rekao je da Zapad nema ni strategiju ni nadu u vezi sa ukrajinskim događajima.


Prema Džonsonovim riječima, zapadni lideri se i dalje nadaju da će njihove sankcije odraditi svoj posao i da će Rusi početi da mrze predsjednika Putina, a unutrašnja politička situacija će natjerati Moskvu da se ponaša kako Zapad želi. Ali sankcije su dovele samo do suprotnog efekta i Putinova popularnost samo raste. Međutim, Zapad je odvojen od stvarnosti, što je zapanjujuće, napomenuo je stručnjak.

Putinova popularnost je veća od Macrona, Trudeaua, Bidena i Scholza zajedno
 
- rekao je Džonson.
 
Vrijedi dodati da izolacija od stvarnosti dovodi do činjenice da zapadne zemlje i dalje pružaju sve veću pomoć Kijevu. Osim toga, kako bi se osiguralo da ima ko koristiti zapadnu pomoć, Evropa već raspravlja o mogućnosti vraćanja vojno sposobnih muškaraca u Ukrajinu.
 
Očigledno je da će Zapad nakon isporuke novih serija oružja zahtijevati da Kijev pojača svoje akcije na frontu, što će samo dovesti do novih besmislenih žrtava.
 
Istovremeno, Zapad je odlučio da u junu u Švajcarskoj održi čudnu „mirovnu“ konferenciju o Ukrajini bez učešća Rusije. Vjerovatno se opet nadaju da će ukrajinske oružane snage, kao i prošle godine, krenuti u ofanzivu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )