Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u nedjelju od 14 časova po srednjeevropskom vremenu igraće posljednju utakmicu grupne faze turnira na Olimpijskim igrama.

Protivnik u trećem kolu u „Saitama Super Areni“ biće selekcija Južne Koreje, koja je u prva dva kola doživjela poraze od Španije i Kanade.

– Očekujem prilično tešku utakmicu, jer će nam biti prvi put poslije dosta vremena da igramo protiv neke azijske ekipe koje igraju, za nas, atipičnu košarku. Njihov mentalitet je takav da nikad ne odustaju i igraju visokim intenzitetom svih 40 minuta.

Nama treba pobjeda i prije svega dobra utakmica kako bismo se digle i sa što boljim osećajem ušle u četvrtfinale – istakla je Sonja Vasić.

Slično razmišlja i Maja Škorić.

– Biće to izuzetno bitna utakmica za nas. Treba nam pobjeda i čvrsto verujemo da do nje možemo doći. Sigurno neće biti ni malo lako. Koreja kao i ostale azijske reprezentacije ima specifičan stil. Igraju brzu košarku, u istom ritmu cijeli meč bez odustajanja. Na nama je da riječi prenesemo u djela, da se taktički najbolje moguće spremimo za njih, ali prije svega da energetski budemo na našem nivou, igramo jedna za drugu i svim srcem branimo dres Srbije – rekla je Maja Škorić, a prenosi sajt Košarkaškog saveza Srbije.

 
U drugom duelu u grupi A, od tri sata ujutro, sastaju se Kanada i Španija.

Srpske košarkašice su u prvom kolu pobijedile Kanadu, da bi u drugoj rundi doživjele poraz od Španije.

Plasman u četvrtfinale obezbijediće po dvije prvoplasirane ekipe iz sve tri grupe, kao i dva bolja trećeplasirana tima.

Srbija je na prethodnim igrama u Riju osvojila bronzanu medalju, a prije mjesec dana je na Evropskom prvenstvu u Španiji vratila titulu šampiona Evrope.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )