Foto: srpskainfo.com

Miloš Biković je odveo domaće glumce u Rusiju, a ruske doveo u Srbiju, a sada kreće u osvajanje zapadne filmske industrije.

Između dva snimanja uspio je da udahne i miris mora i borova.

Miloš Biković ove godine ima uloge u, po mnogima, najznačajnijim srpskim filmovima “Košare” i “Žetva”. On ih i sam smatra takvim jer filmovi govore o stvarima o kojima se dugo ćutalo.

-Ovaj projekat je poseban jer govori o jednom novom nivou koje je ljudska civilizacija dostigla, a zove se ljudsko zlo. Da čovjek može da se rekonstruiše na rezervne dijelove i da se tako protka i to je, rekao bih, opšte čovječanska tema – rekao je on.

Film “Žetva” govori o trgovini organima i zloglasnoj “Žutoj kući”, a režira ga američki reditelj Pol Kampf. Dobro je da on režira, smatra Biković, jer će tako film dobiti perspektivu koja “nije obavezno srpska i pomjeriće estetiku naracije tako da je čitav svijet razumije”.

Reditelj filma ”Košare” Balša Đogo prikazaće ovim filmom herojski podvig pripadnika Vojske SR Jugoslavije tokom NATO agresije, a nedavno je u Leskovcu počelo snimanje, čiji početak glumac objašnjava kao, očekivano, haotičan.

-Snimanje je funkcionisalo vrlo haotično jer se ljudi uhodavaju, ali nadam se da će producenti izdžati taj tempo. I moram da napomenem da reditelj Balša Đogo ima nevjerovtnu energiju i požrtvovanost. Ako on ne iznese ovaj projekat na svojim leđima i sa tom svojom energijom, mislim da niko neće – poručio je Biković.

Reditelji uveliko razmišljaju da snime ili realizuju temu koronavirusa koji je zahvatio čitav svijet, ipak Biković misli da su ljude uveliko umorni od te teme.

-Mislim da bi to bila greška, svi pričaju o tome, još samo da gledaju filmove o koroni, pustite me ljudi. Ja prvi ne bih išao da gledam film o koroni, majke mi – rekao je glumac, piše B92.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )