Foto: Infobijeljina

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka oduzeli su tokom vikenda dva automobila od vozača, zbog većeg broja neplaćenih kazni.

Policija je u nedjelju u Prnjavoru zaustavila automobil “sab”, kojim je upravljao T.T. iz Prnjavora.

– Kontrolom je utvrđeno da je T.T. upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u količini od 2,43 g/kg. Utvrđeno je da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, te da je T.T. upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, kao i da navedeno vozilo nije registrovano. Provjerom u bazi registra novčanih kazni, utvrđeno je da T.T. ima dug u iznosu od 12.353 KM. Vozilo je oduzeto, a protiv vozača će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog gore navedenih prekršaja – pojasnila je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Takođe, policijski službenici Policijske stanice Lauš dan ranije kontrolisali su i “audi”, kojim je upravljao R.R. iz Banjaluke.

– Kontrolom je utvrđeno da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, koje se potražuju, te da je R.R. upravljao vozilom i ako mu je važnost vozačke dozvole istekla, kao i da navedeno vozilo nije registrovano. Provjerom u bazi registra novčanih kazni, utvrđeno je da R.R. ima dug u iznosu od 2.716 maraka. Od R.R. vozilo je oduzeto, te će protiv istog biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog gore navedenih prekršaja, nadležnom sudu – dodala je Mučibabićeva.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )