Foto: glassrpske

BANjALUKA - Dosadašnji fudbaler Borca Almedin Ziljkić karijeru će nastaviti u Olimpiji, a u kasu kluba sa Gradskog stadiona mogao bi da se slije i cijeli milion evra.

Dobre igre momka iz Novog Pazara nisu ostale nezapažene, a očigledno je najviše oduševio trenera “zmajčeka” Savu Miloševića koji ga je pratio dok je još bio na klupi Partizana. Tada nije došlo do saradnje, ali je sada sačekao svojih pet minuta i za naše uslove dobro se isprsio za brzonogog krilnog fudbalera. Iako nije navedeno za koliko tačno novca je otišao, cifra bi uz bonuse mogla da naraste i do cijelih milion evra što je daleko najveći transfer u istoriji “crveno-plavih”.
 
- Još od zimus postoji veliko interesovanje za nekoliko naših igrača, a među njima je bio i Ziljkić. Tada je bio blizu prelaska u jedan turski klub ali je posao propao kada su oni počeli “zatezati” oko nekih odredbi ugovora. Sada je stigla konkretna ponuda Olimpije, u ovom trenutku ne mogu da kažem o kojem je iznosu riječ, ali mogu da kažem da ćemo inkasirati oko milion evra ukoliko ispuni sve bonuse iz ugovora. Oni su naravno vezani za broj odigranih utakmica, broj golova, asistencija, reprezentativni status... - rekao je potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković.
 
Ziljkić je u Banjaluku stigao kada su “crveno-plavi” bili prvoligaši i bio jedan od najznačajnijih šrafova u posljednjim uspjesima.
 
- Nisam od onih koji lako zaplaču, ali je ovo jedan od trenutaka kada se tako nešto može desiti. Borac mi je pružio priliku kada nisam bio nigdje. Zajedno smo osvojili prvenstvo Srpske, igrali Evropu, a potom i šampionsku titulu u Premijer ligi. Zahvalio bih se svim ljudima u klubu, a posebno navijačima sa kojima sam dijelio i lijepe i teške trenutke. Odlazim iz šampionskog kluba, nadam se da ću se izboriti za mjesto prvotimca. Ukoliko nešto “zabrljam” prvi klub u kojem ću se vratiti biće Borac. Banjaluka će mi ostati u sjećanju jer sam se ostvario kao otac - zaključio je Ziljkić.
 
Ugovor sa Olimpijom potpisao je na dvije godine uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu, a put Ljubljane će u nedjelju, tako da neće igrati u revanšu protiv Kluža koji je zakazan za utorak.
 
Na Kluž sa ličnim dokumentom
 
Prema odluci evropske kuće fudbala (UEFA), na revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koju će u utorak odigrati banjalučki Borac i prvak Rumunije Kluž, neće biti dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača. Tačnije, svoje mjesto na tribinama imaće samo osobe koje su državljani Republike Srpske ili BiH. Zato iz Borca upozoravaju da će prilikom kupovine karata, ali i kod ulaska na stadion, biti potrebno da se pokaže lični identifikacioni dokument, kako bi se dokazalo državljanstvo.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )