Foto: glassrpske

BANjALUKA - Fudbaleri Borca večeras od 19 časova u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraju protiv Kluža, a u taboru Banjalučana vjeruju da se mogu suprotstaviti favorizovanom rivalu.

Rumunski prvak je jedna od najjačih ekipa koji su se našli u žrijebu za prvo kolo. U posljednjoj deceniji gotovo su stalan učesnik grupe faze Lige šampiona ili grupne faze Lige Evrope.
 
-  Kod njih se podrazumijeva da će nas proći. Možda su to činjenice, možda to nije njihova bahatost. Traže i dalje pojačanja, znamo da im je cilj plasman u grupnu fazu jednog od dva najkvalitetnija evropska takmičenja, a pokazali su u posljednjoj deceniji ko su i šta su u rumunskom i evropskom fudbalu. Skautirali smo ih i znamo kako ćemo im se suprotstaviti, a sve što treba da uradimo je da na terenu pružimo maksimum - naglasio je šef stručnog štaba “crveno-plavih” Marko Maksimović.
 
Svjestan je da Rumuni imaju daleko veći budžet, ali se ne predaju unaprijed, s obzirom na to da je rival u fazi formiranja ekipe i sa novim trenerom na klupi.
 
- Gledali smo pripremne mečeve Kluža, njihov novi trener Mariuš Šumudica ima dva sistema koje forsira. Oni su ekipa koja kažnjava svaku grešku, zbog toga se moramo boriti do kraja svake akcije, do posljednje lopte. Moramo spriječiti njihovu tranziciju i prodore po krilima, tu su najopasniji. Imaju opasnog kapitena Ćiprina Deaka i napadača Bilela Omranija - dodao je Maksimović.
 
Vezni fudbaler Borca Aleksandar Vojnović ubijeđen je da Banjalučani nisu bez šanse.
 
- Kluž je veoma kvalitetan i sigurno je favorit, ali daćemo sve od sebe da budemo na nivou. Ne idemo tamo sa bijelom zastavom, već da pokušamo doći do što boljeg rezultata pred revanš, jer ovo je jedna od istorijskih utakmica za naš klub - rekao je Vojnović.
 
Sigurno je da će meč u Klužu propustiti Bojan Pavlović, Jovo Lukić i Dejan Uzelac, roviti su Marko Jovanović i Panajotis Moraitis.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )