Foto: IAN LANGSDON/EPA

Ako smo u meču Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića gledali atomski tenis, onda djeluje da nam ponestaju epiteti da opišemo igru koju smo vidjeli danas u Beču.

Đoković je sa 7:6(11), 6:3 savladao Bornu Ćorića u meču osmine finala koji nikako nije bio za one sa slabim srcem. Balkanski okršaj bio je sve ono najbolje što tenis može da ponudi. Okršaj maltene veterana protiv igrača mlade generacije, dva asa sličnog stila igre, dva vrhunska majstora…

Djelovalo je tokom čitavog prvog seta da je Ćorić nekako ispred Novaka. Poen, potez ili samo korak uvijek je djelovao neuhvatljivo. Nedovoljno da iskorači dovoljno i napravi brejk, ali dovoljno da Novak ne uspjeva da slomi rivala.

Taj-brejk je bio zaista nevjerovatan, najduži koji je Novak odigrao ove godine i ostavio je utisak da tenis uvijek nekako uspijeva da nas iznenadi. Imao je Ćorić čak i četiri set lopte, ali nije uspijevao da ih iskoristi. Najteže će mu pasti činjenica da je u trenutku kada je morao da osvoji poen da bi ostao u meču, nakon 56 poena na sopstveni servis po prvi put napravio duplu servis grešku!

Kada je uzeo prvi set Novaku su se široko otvorila vrata, pa je vrlo brzo napravio brejk protiv Ćorića koji je sačuvao do kraja susreta i tako ispisao istoriju!

Drugi set je bio izuzetno dramatičan, ali je Novak slomio svaki otpor rivala.

Postao je prvi igrač poslije Pita Samprasa koji je po šesti put završio godinu na mjestu broj 1 ATP liste i sada je pred njim otvoren put da taj učinak u nadolazećim godinama podeblja.

Iz nekog razloga ne očekuje se od ATP da Novaka proglasi zvaničnim “brojem 1” na kraju godine i ako u srijedu dobije Ćorića. Razlog je taj što Novak može da ostane bez prvog mjesta i uz pobjedu nad Ćorićem ako Nadal odluči da se pojavi na turniru u Sofiji (8-14. novembra).

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )