Foto: N.N.

Apple istražuje mogućnost lansiranja još skupljeg iPhone 'Ultra' telefona, koji bi bio napredniji od modela iPhone Pro i Pro Max, piše Mark Gurman iz Bloomberga.

Flegšip nad flegšipovima bi mogao da bude premijerno prikazan već 2024. godine, zajedno s novom iPhone 16 serijom, piše Tportal.hr.
 
Gurman je prošlog septembra predvideo da će 'Ultra' brending zamijeniti Pro Max, ali prema najnovijem izveštaju, nije u pitanju promjena imena. Radiće se o potpuno novom modelu koji će, prema svemu sudeći, biti najskuplji do sada.
 
Tim Kuk je tokom razgovora sa investitorima najavio potencijalno povećanje cijene uređaja, istakavši da su 'kupci možda spremni da plate više za bolje proizvode'. To znači da nas ili čeka povišenje cijena svih mobilnih uređaja ili da kompanija radi na novom smartfonu koji će biti skuplji od trenutno dostupnih modela.
 
"iPhone je postao integralan dio života mnogih i uvjeren sam da će neki od njih platiti više kako bi dobili najbolje telefone u kategoriji", rekao je Kuk.
 
Premda nije jasno koje će funkcije 'Ultra' uređaj uopšte imati, Gurman spekuliše da se radi o 'dodatnim unapređenjima kamere, bržem čipu i možda većem ekranu'. Smartfon bi takođe mogao da ima sopstveni dizajn koji, piše Verge, odbacuje ulaz za punjenje u korist bežičnog punjača.
 
Gurman piše da Apple već daje razloge za dodatno plaćanje dodavanjem najbolje funkcija u modele Pro i Pro Max. Apple je prošle godine dodao Dynamic Island koji je ekskluzivan za iPhone 14 Pro i Pro Max, a Gurman kaže da Apple 'Pro' razliku s iPhoneom 15 planira učiniti još više primetnom.
 
iPhone 15 Pro i Pro Max navodno dolaze sa USB-C portom i mogli bi da koristiti haptičke tastere za regulaciju zvuka i paljenje i gašenje uređaja. Nadalje, iPhone 15 Pro Max bi mogao biti jedini uređaj s periskop objektivom koji nudi bolji optički zum.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )