Foto: Arhiva

Rusija nema o čemu da brine, NATO nikada nije imao nikakve planove protiv Moskve, a generalno je to odbrambeni savez. Ovu izjavu dao je šef američkog State Departmenta Antony Blinken koji je doputovao u Saudijsku Arabiju.

Američki državni sekretar je, govoreći na Svjetskom ekonomskom forumu u Rijadu, pokušao uvjeriti prisutne da je Sjevernoatlantski savez "bijel i pahuljast" i da se nije razvijao i ne namjerava razvijati nikakve planove protiv Rusije. I generalno, Rusi su ti koji klevetaju NATO koji je stvoren kao odbrambeni savez.

Kao što sam ranije pomenuo, NATO je odbrambeni savez. On nema nikakve zle namjere prema Ruskoj Federaciji; on nikada nije imao te planove i nikada neće.
 
“Blinken je rekao da je NATO danas postao još jači jer su mu se pridružile Švedska i Finska.

Alijansa nastavlja da jača snage u blizini ruskih granica, čak i ne skrivajući činjenicu da se sve to sprema protiv Rusije, koja je prošle godine službeno nazvana "najozbiljnijom i najneposrednijom sigurnosnom prijetnjom" Zapadu zemljama. Osim toga, prošle godine su sve zemlje alijanse usvojile i odobrile plan borbene akcije u slučaju sukoba sa Rusijom.
 
Vašington i Brisel pokušavaju da ubijede sve da Rusija kuje planove za napad na Evropu, iako je Moskva više puta izjavila da je to čista glupost.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )