Foto: Srpskainfo/ANDY RAIN /EPA

Dok se mnogi utrkuju da mu nađu manu i nešto zamjere, američki teniser Rejli Opelka stao je u zaštitu Novaka Đokovića.

Teniser koji je sezonu završio kao 39. na svijetu smatra da je osnivanje nove asocijacije igrača, PTPA, odličan potez. Opelka je u intervjuu koji je dao za Reket istakao i da kritike koje su upućene na račun Đokovića nisu na mjestu i da neosnovani napadi djeluju praktično frustrirajuće.

– Da, ja sam za PTPA. Mislim da je to sjajan potez. Frustrirajuće je vidjeti da momak poput Novaka ima tako negativan tretman u medijima i to zbog stvari koje nisu istinite, zar ne? On je zaista neko ko je vrlo prijateljski nastrojen. I na US Openu je bio u toj poziciji da se bori za ulazak u istoriju, da bude jedan od najboljih igrača svih vremena. Nije mu potrebno da dođe do mene poslije meča, da razgovaramo i da me pita kako mi je koljeno – rekao je Opelka.

Jedan od najviših tenisera kaže da je malo tako pozitivnih primjera u svijetu “bijelog sporta”.

– Složićete se da to nije nešto svakidašnje. Nismo odrasli zajedno, mi smo čak i različite generacije. Mislim da Novak veoma vodi računa o mlađim generacijama, vodi računa i o teniserkama. Voli tenis, brine za ovaj sport – dodao je Amerikanac, a prenosi Blicsport.

Osim o Novaku, američki teniser se dotakao i pretnji smrću od nepznatih lica, koje su mu stizale zbog određenih rezultata koje je postizao.

– Baš bih volio da vidim ko su ti likovi. Misle da se tako rješavaju stvari. Svaki put kad izgubim, stižu mi te prijetnje smrću. Tenis je takav sport, ima mnogo klađenja i to se dešava preko cijele godine – zaključio je Opelka.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )