Foto: FK Novi Pazar

U 17. kolu Superlige Srbije, fudbaleri Novog Pazara će ugostiti Javor od 16:30.

Domaćini su preko ljeta doveli zvučna imena poput Adema Ljajića, Marka Šćepovića i Sejdube Sume kako bi napali plasman u Evropu, a s obzirom da se nalaze na četvrtom mjestu može se reći da im dobro ide.
 
Ekipa se polako uigrava i najbolju partiju ove sezone pružili su u prošlom kolu kada su dominantno savladali Radnički 1923 u Kragujevcu sa 4:0. Dva gola na meču postigao je Obradović, a u listu strelaca su se još upisali pomenuti Suma i Ljajić koji je uz pogodak podijelio i dvije asistencije.

Kako vrijeme odmiče nekadašnji reprezentativac Srbije pruža sve bolje partije, a skoro je izjavio da misli da napreduje iz dana u dan, pogotovo u vidu fizičke spreme i da će biti sve bolji na terenu.
 
Prije tog meča Pazarci su pobijedili Radnički iz Niša, takođe u gostima sa 1:0 tako da će danas juriti superligaški het-trik.
 
Kao što tradicija nalaže, ''plavo-bijeli'' imaju veoma jak domaći teren. Na sedam utakmica ove sezone ostvarili su pet pobjeda uz koje su doživjeli dva poraza, a jedan od njih bio je od lidera Partizana.
 
Sa druge strane, nakon tri vezana ligaška poraza Javor se vratio na pobjdeničke staze. Prvo je pred svojim navijačima bio bolji od Spartaka sa 2:0, a zatim je na istom stadionu ubjedljivo savladao Voždovac, 4:0.
 
Zanimljivo je da ekipa Javora generalno ne leži Novom Pazaru jer je slavila na čak osam od poslednjih deset međusobnih duela, uključujući i trijumf sa starta kampanje kada je u Ivanjici bilo 3:1.
 
Ovi rivali vole da igraju utakmice sa velikim brojem pogodaka i na njihovim mečevima ove sezone u prosjeku pada više od tri gola.
 
Iako tradicija nalaže drugačije, vjerujemo da će Pazarci iskoristiti nalet u kojem se nalaze i osvojiti barem bod pred svojim navijačima.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )