Foto: bh basket

Sportski direktor hrvatske košarkaške reprezentacije Aco Petrović iznio je statistiku koja u pitanje dovodi poteze te selekcije.

Košarkaš Albe i naturalizovani Amerikanac Džejlen Smit je organizator igre hrvatske reprezentacije, a tako je bilo i na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. Međutim, Petrović je na meču tima iz Berlina i Olimpije uočio da to i nije njegova primarna pozicija.
 
"Evo malo statistike iz koje se može puno toga iščitati. Svi koji prate imalo pažljivije Evroligu znaju da je Tamir Blat čisti plej koji je u pobjedi Albe protiv Milana igrao 31 minut (9 asistencija). Dakle većinu vremena Džejlen Smit (27’) proveo je na dvojci te uspjeo da šutne 10 trojki", napisao je Petrović na svom Tviter profilu.

Od tih 10 pokušaja iza linije 6,75 je pogodio samo dvije, a Petroviću ostaje da nastavi potragu za plejmejkerom što je problem o kojem je i ranije pričao – nedostatak istog u Hrvatskoj još od raspada Jugoslavije. Očigledno je da sugeriše da je i izbor Smita bio pogriješan, s obzirom na to da je pre riječ o beku nego organizatoru igre.

Hrvati nemaju ni selektora nakon odlaska Damira Mulaomerovića, te će upravo Petrović voditi ekipu u utakmicama pretkvalifikacija za Evrobasket 2025. godine u decembru do imenovanja novog. Do sada su to mjesto odbili Jurica Golemac i Dario Gjergja.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )