Foto: Aba liga

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su titulu u ABA ligi pošto su u petom odlučujućem meču finala pobijedili Partizan 80:77 i seriju završili rezultatom 3-2.

Oba tima ukupno su imala 35 izgubljenih lopti – Zvezda 16, Partizan 19.
 
Davidovac je bio najefikasniji u timu sa Kalemegdana sa 15 poena (1/8 za tri) uz 6 skokova, Wolters je dodao 12 (7as), Nikola Kalinić 11, a Luka Mitrović 10.
 
U poraženoj ekipi Punter je zabilježio 27 poena (5/11 za tri), Avramović 12 (5sk, 4as), Dallas Moore 11, dok je Mathias Lessort upisao 9 poena, 13 skokova, 2 asistencije, 5 ukradenih i 4 izgubljene lopte.
 
Klub sa Kalemegdana je došao do šestog pehara u posjlednjih sedam sezona i na vrhu vječne liste izjednačio se sa vječitim rivalom.
 
„Majsoricu“ u dvorani „Aleksandar Nikolić“ ponovo su obilježili indicenti i prekidi, a delegat i sudije su u trećoj četvrtini odlučili da isprazne dvoranu tako da je utakmica završena tek poslije tri i po sata igre.
 
Klub iz Humske je posljednji put prvak ABA lige bio još u sezoni 2012/13, dok je Zvezda poslije osvojenog Kupa Radivoja Koraća ove sezone došla i do nove regionalne titule.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )