Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Evo koja se tri tipa posla najviše traže u inostranstvu

Biznis

Izvor: haber.ba     17.02.2017 u 18:36 h 0

Evo koja se tri tipa posla najviše traže u inostranstvu

Poslodavci svakodnevno na Portalu “Posao.ba” oglašavaju slobodna radna mjesta za rad u inostranstvu, a zanimanja koja se najviše traže su medicinske sestre, osobe za rad na brodovima i obrtnička zanimanja.


Komentarišući “TOP 10 najboljih radnih mjesta”, iz “Posao.ba” kazali su “Feni” kako su prošle godine proveli istraživanje o stanju na tržištu rada što vrijedi i danas… 

U kategoriju najtraženijih zanimanja u BiH spadaju: zdravstvo, obrtničke usluge, informatika – software, turizam, informatika – hardware, elektrotehnika – strojarstvo, telekomunikacije, policija – zaštitarske usluge, energetika i rudarstvo, te građevinarstvo.

Na pitanje je li danas u BiH uopšte moguće naći posao bez političke ili rodbinske “veze”, iz “Posao.ba” kazali su kako, s obzirom da su svakodnevno u komunikaciji s poslodavcima kao i sa osobama koje traže posao, nisu u mogućnosti potvrditi tu tezu, barem kada je riječ o privatnom sektoru.

Privatne kompanije svakodnevno iskazuju potrebu za kvalitetnim i obrazovanim kadrom te im ne ulazi u prilog da zapošljavaju putem rodbinske ili političke linije, budući da su osviještene u pogledu shvaćanja “kvalitetnog” radnika, te odabir selekcije finaliziraju na kandidatu za kojeg procijene da će doprinijeti njihovoj radnom sektoru, naglasili su.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi