Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vučić: Kernu papir, za one koji me uskoro budu zamenili

Regija

Izvor: Tanjug     17.02.2017 u 13:39 h 1

Vučić: Kernu papir, za one koji me uskoro budu zamenili

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije sa austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom najavio da neće dugo ostati na toj poziciji.


Tokom pozdravnog govora, Vučić je istakao da je "prijatelju Kristijanu" predao jedan papir sa tekstom na engleskom jeziku.

On je istakao i da na tom papiru stoje smjernice za "one koji ga uskoro budu zamijenili", kao i da se o sadržaju tog teksta konsultovao sa predsjedavajućim Savjetom ministara BiH Denisom Zvizdićem i albanskim premijerom Edijem Ramom.

U petak popodne bi trebalo da se održi sjednica Glavnog odbora SNS, na kojoj će vjerovatno biti donijeta odluka da se prihvati prijedlog Predsjedništva SNS da Vučić bude kandidat te partije na predstojećim predsjedničkim izborima.

Vučić predlaže carinsku uniju za zemlje regiona

Premijer Srbije Aleksandar Vučić predao je danas austrijskom kancelaru Kristijanu Kernu "papir" o Zapadnom Balkanu, sa ciljem stvaranja slobodnog trgovinskog tržišta i carinske unije u regionu.

Riječ je o ideji koja, kako je objasnio Vučić, ima za cilj da se "približe naše teritorije" i olakša protok robe.

Premijer Srbije nije precizirao šta sve podrazumijeva njegova inicijativa, ali je istakao da "gubimo sedam odsto prihoda zbog čekanja kamiona na granicama".

On je rekao da je o tom "papiru", na engleskom jeziku, obavio prve konsultacije sa premijerom BiH Denisom Zvizdićem i albanskim premijerom Edijem Ramom.

"To je moja ideja, prvi put sam uručio taj papir Kernu, a ideja je da se napravi slobodna trgovinska zona i carinska unija, čime ćemo postati veće tržište, atraktivnije", rekao je Vučić.

Smatra da je to budućnost regiona.

"Što bogatiji budemo, to će biti bolje za nas. To je neka moja lična ideja i inicjativa", poručio je premijer Srbije.

Vučić: Auistrija prijateljska zemlja,hvala Kernu na podršci

Premijedr Aleksandar Vučić zahvalio se danas svome gostu kancelaru Austrije kristijanu Kernu na svemu što njegova zemlja radi na očuvanju mira, stabilnosti i sigurnosti na Zapadnom Balkanu i podvukao da na "Austriju gledamo kao na prijateljsku zemlju koja nam daje veliku podršku na putu ka EU".

Vučić je na zajednickcoj konferenciji za novinare rekao da kancelar Austrije ima uvijek razumijevanja i sluha za probleme u ovm dijelu Evrope, ističući da to nije slučaj baš i sa svim drugim zemlajma Evrope.

"Vi uvek imate razumevanja i pažnje i da nam pomognte i hvala na takvoj vrsti podrške" rekao je Vucicć obraćuajući se austrijskoim kancelaru kome se zahavlio na podršci i pomoći na evropskom putu Srbije.

Vučić:Neću o polustinama, o Nikoliću samo dobre reči

Premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić nije danas htio da komentariše medijske navode da je dobio pismo sa zahtjevima od predsjednika Tomislava Nikolića, istakao da neće da se bavi tračevima i poluistinama, te da su pred strankom veliki izazovi.

"Ne bih da se bavim tračevima, poluistinama, čak neistinama o temama koje se ne tiču države, već poliričkih partija" rekao je Vučić i dodao da ne želi da se bavi "našim političkim prilikama" na pres konferenciji sa austrijskim kancelarom.

O predsjedniku Srbije, dodao je, od mene ćete čuti samo dobre i pristojne riječi, bez obzira na to šta on govori:

"To je moj lični odnos i uvek sam spreman na saradnju s njim i da radim s njim. I pre i posle ovih izbora, istakao je Vučić, u prvom javnom obraćanju na tu temu od kako se pojavila vijest da Tomislav Nikolić hoće da se kandiduje za drugi predsjednički mandat.

Kako je naveo, ne želi da učestvuje u "nekakvim velikim svađama" i neće to da čini.

"Pred partijom koju vodim je veliki izazov i težak posao, kao da se ceo svet sručio na našu glavu i kao da je svima važno samo da mi izgubimo, što je vrlo moguće u ovom trenutku", rekao je Vučić.

"Borićemo se da pobedimo, ali biće izuzetno teško", zaključio je Vučić.

Na pitanje da li će danas prisustvovati sednici GO stranke, rekao je da će se time baviti nakon odlaska austrijskog kancelara iz Beograda.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
  1. To mu dođe nešto kao testament na Srbiju, koja je njegova babovina.
    A kuda bi ti to išao, pa nećeš dugo?
    Neki novinari analitičari, magazini odavno pričaju kako ćeš da odeš u Južnu Ameriku sa nekim milijardama.
    Ja im ne vjerujem, jer samo pale raju, kao i ti sa atentatima, prevratima, napuštanjem politike, pa jadni ljudi presvisnuše od plača.
    Volio bih jednom da čujem nešto od vas a da je istina i da nije predizborna kampanja.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi