Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

SDA traži od Srbije da se distancira od Dodika

Bosna i Hercegovina

Izvor: FENA     11.01.2017 u 16:14 h 14

SDA traži od Srbije da se distancira od Dodika

Stranka demokratske akcije najoštrije osuđuje sve izraženije secesionističke postupke Milorada Dodika, predsjednika RS.


"Pozivamo ga da poštuje Dejtonski mirovni sporazum, i da se usmjeri na rješavanje gorućih problema građana RS", stoji u saopštenju SDA.

Tvrde da Dodik svojom huškačkom retorikom prikriva loše ekonomsko stanje i nizak životni standard građana RS.

Politika koju on vodi, kako tvrde u SDA, nanosi štetu svima u BiH, ali prije svega nanosi štetu građanima koji sve teže žive u RS.

"Ono što radi Dodik vodi ka raspakivanju  Dejtonskog mirovnog sporazuma: ukoliko do toga dođe, prvo će biti dovedeno u pitanje postojanje entiteta RS, koji je nastao tim sporazumom. BiH je postojala i prije Dejtonskog sporazuma i nastavit će postojati i sa njim i bez njega. Umjesto da se okrene rješavanju životnih problema građana, poboljšanju ekonomske situacije, privlačenju stranih investicija, Dodik svojom politikom uvodi BiH i cijeli region u konflikt sa nesagledivim posljedicama. Od antidejtonske i secesionističke politike Milorada Dodika jasno se mora distancirati Srbija kao potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma. Bilo kakvi postupci kojima se iskazuje nepoštivanje institucija BiH, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH direktna su podrška remetilačkoj politici Dodika", saopšteno je iz SDA.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
 1. Naivan zahtjev od SDA da se Srbija distancira od Dodika kad je licno Srbija sa Nikolicem opet upetljana u podjelu BiH i pripajanja Srbiji. On podrzava kompletno govor brata Dodika i mjihove tajne planove.Kako ce Srbija sa Nikolicem biti protiv sebe..

 2. Dodik trazi da se Muslimani distanciraju od BiH

 3. Prilično čudna stvar.
  Zamisli, jedna stranka - SDA se žali Srbiji da Dodik hoće raspakivanje Dejtona i da narod u RS loše živi i savjetuje kako da se život tog naroda tamo u RS popravi.
  Jednom neko izvali taj izraz "raspakivanje Dejtona" i sada u svakoj prilici koriste taj izraz, a siguran sam da 95% tih nije ni pročitalo taj "Dejton" i da ne zna šta tamo piše.
  A za brigu o boljem životu u RS, neka, hvala lijepo.Brinite vi o sebi.
  Valjda su BiH i podijelili da svako živi kako zna i da svako o sebi brine.
  Da li se vi to bojite da će kod vas biti mnogo dobro, a u RS loše, pa da ne bi slučajno Bošnjaci iz RS nahrlili u Federaciju?
  Trebate da znate da sa vašeg nivoa možete da savjetujete samo svoje članstvo.
  Ovako mi liči da težite za apsolutnom dominacijom dijeleći savjete širom BiH.
  Nešto mi ta dominacija zvuči poznato.
  Da li ono i počeste rat baš zbog želje za dominacijom nad svima u BiH?
  Da li to opet burgijate u tom smjeru?
  Samo što sada pozivate u pomoć Srbiju.
  Da li vi tamo na svojim sastancima duvate u one velike čibuke, pa izvaljujete ovakve sprdačine?

 4. Sve su to hostapleri

 5. Sve su to hostapleri

 6. Sve su to hostapleri

 7. Sve su to hostapleri

 8. Sve su to hostapleri

 9. Sve su to hostapleri

 10. Sve su to hostapleri

 11. Sve su to hostapleri

 12. Ako nekoga nije briga kako zivi narod u RS.jest briga naroda koji jedva prezivljavaju.Vi poedinci pricajte u svoje ime a ne u tudje.

 13. Nije briga SDA kako zive tesko narodi u RS kad nije briga licno tog naroda u RS. Oni hoce samo Dodika kao svog vodju pa da ce krepati od gladi. Oni sute i nejadaju se na neimastinju. Ili od strahopostovanja ili idpranog mozga.Sda treba se pobrinuti u kojojj su situaciji narod u Fderaciji. Vidi se kako ceprkaju ljudi u kontejnerima i traze hranu kad prodavnice izbace pokvareno. Sda puno vodi pricu o teskom zivotu u RS.umjesto da pronalazi nova rjesenja za narod u Federaciji prave puteve i trgovacke veze sa zapadom i istokom. Dok se oni prepucavaju i pricaju drugi kupe maslo u toj gunguli.

 14. Jah...
  Haaahaaahaaaaaa
  Adio osmanlije...

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi