Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Vlada RS: Incokova izjava sramna i vrijeđa građane RS

Bosna i Hercegovina

Izvor: Srna     11.01.2017 u 13:33 h 9

Vlada RS: Incokova izjava sramna i vrijeđa građane RS

Vlada Republike Srpske sa gnušanjem odbacuje krajnje zlonamjernu i sramotnu izjavu visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, kojom je doveo u vezu 9. januar - Dan Republike Srpske, i 10. april - dan uspostavljanja zloglasne fašističke tvorevine Nezavisne Države Hrvatske /NDH/.


"Vlada Republike Srpske tendencioznu izjavu visokog predstavnika ocjenjuje kao krajnje uvredljivu za sve građane Republike Srpske, a posebno za srpski narod i stotine hiljada srpskih žrtava NDH režima na ovim prostorima i njihove porodice", ističe se u saopštenju.

Istovremeno, dodaje se u saopštenju, zlonamjerna izjava visokog predstavnika još jednom ukazuje na svu promašenost, ali i štetnost njegovog djelovanja po ukupno stanje i odnose u BiH, kao i na krajnju nekompatibilnost institucije visokog predstavnika sa procesom evropskih integracija u kojem participira i BiH.

"Vlada Republike Srpske izjavu visokog predstavnika ocjenjuje kao antidejtonsku, ali sa žaljenjem konstatuje da ovo nije prvi put da visoki predstavnik, umjesto da ga štiti, svojim izjavama i djelovanjem podriva Dejtonski mirovni sporazum i njegov Aneks četiri", naglašava se u saopštenju.

Iz Vlade Republike Srpske poručuju da će zajedno sa drugim institucijama, te društvenim i političkim akterima, nastaviti da djeluje u pravcu zaštite položaja Republike Srpske i njenih građana.  


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
 1. Vidim da ovdje padaju i kletve.Samo "doživijo pa razumijo = haha = hehe" = Muhamed....... može tako nešto da uputi.
  Izlizale su mu se njegove priče kao, nisu svi Srbi isti, nisu svi četnici,...
  Jasno je da je čovjek prepun mržnje trenutno prema Srbima.A kasnije i prema drugima.
  Vidite, kad je neko ogrezao u zločinima, pa se sve to završi, ponekad ga počne da grize savjest, ali on onda potiskuje tu svoju istinu u stilu, pa nije on to uradio, ma nije moguće, pa počne i sam da vjeruje da stvarno nije on to radio, već neko drugi.Ko drugi?Pa najzgodnije je da su to Srbi, jer možda mu je neki Srbin opsovao mater, ili opalio šamar, a on onda popravio klanja i sad ima izgovor: aaa, on je meni opsovao mater.Pogotovo ako mu jesu nanijeli zlo, onda "ima" veliki izgovor za velike zločine, koje počini, ali ta mržnja (na vjerskoj osnovi) izjeda najprije mjesto gdje se razvija-sopstveni organizam.
  Ima i drugi slučaj: igra se utakmica, neko prođe lošije i odmah je ljut na protivnika.
  Tako je i u ratu bilo, neko se s nekim tukao, prošao loše, a onda na protivnika drvlje i kamenje, te da je zločinac, četnik, genocidaš. Srebrenica, Tomašnica,...A o svojim zločinima ni riječi.
  Neko je negdje lošije prošao.
  Izazoveš rat, neki profitiraju, ti prođeš lošije, pa onda sve svaljuješ na protivnika i izazivanje rata i način ratovanja i sve ostalo.
  Tačno se zna da je SDA obećala Ćeli dva miliona maraka da ubije srpskog svata, što je i učinio, a kad je poslije tražio pare, ubiše i njega.I ko je počeo rat?
  Iz svega nabrojanog i nenabrojanog, ja ipak ne mrzim Muhameda, niti bih kleo, Bože sačuvaj, samo bih mogao da kažem da mu Bog prvo pamet, da se mane pića i bude dobar prema svojim ukućanima, da napravi jednu dobru pomoćnu zgradu, jer ima dovoljno mjesta u dvorištu, da njemu i njegovoj porodici da zdravlje, istera mržnju iz njega, jer najviše njemu škodi i naravno dovoljno KM.Neka mu da i sreću, ali ne na tuđu štetu.
  Pa eto, Muhamede, bez obzira što nas katastrofalno vrijeđaš, psuješ i9 kuneš, ja ti želim svako dobro, ne zato što trebam da se nešta pravdam pred tobom, već zato što kad tebi mislim dobro i ja se osjećam dobro i što sam ja ovakav, a ti si takav.Kad ti Bog da sve najbolje, onda ćemo se moći složiti u mnogo čemu.I ne moramo ni pominjati vjeroispovijest, jer, istinu govoreći, nismo baš neki veliki vjernici ni ti ni ja.Ali ipak, istog Boga imamo na umu.
  Uzdravlje.

 2. Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica istakao je večeras u Banjaluci da Republiku Srpsku i tradiciju Svetog Stefana, kao patrona države Srpske, nije moguće poništiti.

  „Šta radi lider Bošnjaka Bakir Izetbegović, nego obavlja dželatski posao i zabija nož u srce jednoj kulturi čiji identitet i etika proističu iz mira i Svetog Stefana koga su u ilegalu proterali nakon osmansko-islamske agresije u 15. veku koju je izveo sultan Mehmed Drugi, zvani El fatih, a u proteklom ratu je na strani muslimana bila jedinica koja se tako zvala, što ne smemo zaboraviti“, rekao je Kusturica.

  On je u besedi na svečanoj akademiji povodom 9. januara – Dana Republike naglasio da Srbima ne preostaje ništa drugo nego da se bore kao i do sada, da je srpski narod zajednica vezana jezikom, te da se ne sme dozvoliti da mu bude nametnut drugi jezik.

  „Za ovu borbu, sestre i braćo, imam nekoliko uputstava. Prvo mora biti zaustavljeno mazohističko ponašanje najvećeg dela naše intelektualne i političke elite koja izbegava da se direktno suprotstavi ponižavanju, da napuste politiku kretanja ispod radara i klečanja pred našim političkim neprijateljima, da se okanu sitne vajde i prihvate stvarnost i rvu se sa njom makar kao predsednik Srpske Milorad Dodik“, dodao je Kusturica.

  On je podsetio da ga je pred početak ratnih sukoba u BiH 1990. godine „visočki ters“ upitao šta mu je po nacionalnosti žena.

  „Kažem, ona ti je najbolja smesa, svega ima u krvi Srba, Slovenaca i Hrvata. On veli ne pitam te to, nego je li šokica ili vlahinja. Kažem mu Jugoslovenka, a on meni, e pa da ti kažem slabo ti meni Kusta radiš, ne trudiš se, nisi je još preveo na našu stranu, jer uopšte nije važno koje je vere, važno je da je muslimanka“, prisetio se Kusturica.

  Prema njegovim rečima, ta rečenica bila je sve vreme politička ideja vodilja nekadašnjeg lidera muslimana Alije Izetbegovića i njegovih političkih sledbenika.

  Kusturica tvrdi da je sve što se dešavalo nakon smrti oca Alije, sin Bakir Izetbegović usmerio na osvetničko rušenje drugačijeg od onoga što je zamislio, a posebno Republike Srpske.

  „To radi u saradnji sa delom fantomske međunarodne zajednice, gde je na kraju bilo sve isto kao pred Prvi svetski rat, pa umesto Benjamina Kalaja imamo Valentina Incka, a umesto ilegalnog austrijskog suda i procesa Mladoj Bosni postavljen je Haški tribunal, subjektivni sud koji je kažnjavao Srbe i ponekog Hrvata“, smatra Kusturica.

  On je naglasio da je u međuvremenu rečenica da nije važno koje smo vere prerađena i da bi sada trebalo da budemo ako ne već odmah Bošnjaci, onda prvo Bosanci, a na kraju Muslimani.

  „Šta može biti veća prepreka od Svetog Stefana za realizaciju takve namere i zato su odlučili da ga sruše. Stefan Tvrtko Kotromanić koji sebe naziva kraljem Bosne, Pomorja, Humske zemlje, Podrinja… proslavlja Svetog arhiđakona i prvomučenika Stefana, a nakon krunisanja na grb Kotromanića stavlja ljiljane kao simbol koji je u hrišćanskoj Evropi simbolizovao čistotu presvete Bogorodice“, podsetio je Kusturica.

  On je naveo da su se Izetbegovići „zaigrali sa ljiljanima davno“ i trošili ih kao svoje patriotske biljke.

  „Dakle, zamenom teza i zavlačenjem ruke u džep tuđe kulture. Kakve veze oni imaju sa tradicijom hrišćanske i sekularne Evrope? Nije Sveti Stefan bio krsna slava Kotromanića, nego patron države kojom oni vladaju“, rekao je Kusturica.

  Prema njegovim rečima, Izetbegović je netrpeljivost prema Zapadu izražavao srbofobijom.

  „Alija je znao da posredstvom Mladih muslimana paktira sa zapadnim fašistima kada je trebalo, a Bakir je shvatio da je korporacijski kapitalizam dobar da mu obezbedi mjesto Luciferovog šegrta. Glavna kopča jeste Saudijska Arabija – zemlja koja ne štiti nijedno poglavlje ljudskih prava i nema demokratske izbore i koja direktno finansira džihadiste“, smatra Kusturica.

  „On je naveo da je nevolja srpskog naroda što danas prošlost uvažava samo onaj ko ima atomsku bombu.

 3. Ko drugom jamu kopa, sam u nju pada.
  Ko drugog kune, sve to sam doživi i sve mu se vraća.

 4. Pa ti homoseksualac dozivijo od svojih najblizih isto kao sto su srebrenicani dozivili pa tek ces ih moci razumiti.

 5. U poslednje vreme je gej, homoseksualni, pederski lobi toliko drzak i agresivan, da se trude da svoja gledišta uvale i u predškolske ustanove.
  Preko svojih visokopozicioniranih članova se uvale na dobro radno mesto, pa onda obznane da su pederi i niko im ništa ne može, jer bi se ogrešio o tamo neki zakon seksualne netrpeljivosti.
  Štogod hoće da postignu u životu, oni udaraju u tu žicu da su gej, da bi izdejstvovali ono što naume.

  Ovo sa Srebrenicom mi liči na ovo što napisah.
  Svuda idu i ponavljaju ko papagaji:Srebrenica, Srebrenica, Srebrenica i površavaju svoja posla na konto toga.

  Niti više verujem pederima da su svi pederi, niti da je Srebrenica to što kažu, pogotovo što je dokazano da se radi o 472 žrtve.
  A i jedni i drugi završavaju svoje poslove na kvarnjaka.

 6. Brko,brko,NDH je osnovane 10 april 1941,a Jasenovac se desio kasnije,haha,koja si ti blentovina.I jedni i drugo je u utemeljenju zločinačko.

 7. RS je osnovana 9 jan 1992 a Srebrenica se desila u julu 95...kakve veze ima to dvoje...Muslimami na osnovu toga zele da vladaju cijelom BiH ....e nece vam uspjeti...NIKADA

 8. Alo cova, nepismen si!!

 9. Zar nije Srbrenica zrtva zloglasne tvorevine???? Koja se slavi 9 jan.

Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi