Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Šokantno svjedočenje doktorke sa Instituta za majku i dijete: Čuli smo kako šušti gas ispod Radenkove rane!

Hronika

Izvor: Informer     30.11.2016 u 22:37 h 0

Šokantno svjedočenje doktorke sa Instituta za majku i dijete: Čuli smo kako šušti gas ispod Radenkove rane!

Mali Radenko Nikodinović je kod nas došao u katastrofalnom stanju... Kada smo mu napipali ranu, jasno smo čuli kako ispod nje šušti i pucketa gas od gangrene, rekla na saslušanju u Loznici dr Nada Zlatar, radiolog sa Instituta za majku i dijete.


Ovo je u ponedeljak na saslušanju u Tužilaštvu u Loznici rekla dr Nada Zlatar, radiolog sa Instituta za majku i dijete koja je liječila tragično preminulog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice. 

Prema saznanjima Informera, doktorka Zlatar je na saslušanju do detalja opisala u kakvom je stanju bio mali Radenko kada je u četvrtak, 6. oktobra, primljen na Institut. 

- Dječak je doveden u katastrofalnom stanju i praktično nije bilo šanse da ga spasemo. Bio je malaksao, sa visokom temperaturom i otečenom rukom. Doduše, imao je osjećaj u ruci, što nam je još davalo kakvu-takvu nadu... Međutim, kada smo mu skinuli gips, naišli smo na ranu kakva se rijetko viđa. Bilo je strašno! U trenutku kada smo mu napipali mjesto povrede po površini, ispod kože se jasno čulo kako šušti i pucketa gas koji se tu nakupio poslije bakterijske infekcije. Bilo je očigledno da je u pitanju gasna gangrena koja se već raširila i da tu malo toga može da se uradi. Čak i da mu je amputirana ruka, teško da bi preživio - rekla je dr Zlatar na saslušanju u lozničkom tužilaštvu. 

Milan Nikodinović, otac malog Radenka, rekao je za Informer da je upoznat sa iskazom doktorke Zlatar i njenih kolega sa Instituta i da je poslije onoga što je čuo uvjeren da oni nimalo nisu krivi za smrt njegovog sina. 

- Vidio sam da su ljekari sa Instituta bili vidno potreseni na saslušanju, nisu mogli da vjeruju u kakvom stanju su im doktori iz Loznice poslali mog sina. Vjerujem onome što je rekla doktorka 
Zlatar, ona je radiolog, radila je snimak Radenkove ruke i sasvim sigurno je imala tačan uvid u stanje povrede. Poslije svega, sada sam poprilično siguran da on ne bi preživio i da su mu amputirali ruku - rekao nam je Milan Nikodinović. 

Hronologija događaja 

2. oktobar: Radenka poslije otvorenog preloma podlaktice pregledao dr Dobrivoje Bojanić i stavio mu gips 

6. oktobar: Pošto se dječaku u međuvremenu inficirala rana, odlučeno je da se pošalje u Beograd na Institut za majku i dijete. 

7. oktobar: Dan poslije prijema, na Institutu odlučuju da Radenka liječe u hiperbaričnoj komori i da mu ne amputiraju ruku 

8. oktobar: Radenko umire od gasne gangrene u subotu ujutru u 9.45 

Radenkov otac kaže da je zadovoljan kako se istraga sprovodi, da je siguran da će na kraju istina izaći na videlo i da će krivci odgovarati.

- Istraga se vodi detaljno i pažljivo, bez laži i prevare, jer je situacija zaista teška, posebno što je u pitanju jedan dječiji život. U ponedeljak je saslušan ostatak ljekara iz Beograda, a 2. decembra, pored dodatnog osoblja iz bolnice u Loznici, pred tužilaštvom će se naći i moja sestra, koja je čuvala Radenka kada je pao, kao i komšinica kod koje se igrao. Prema dosadašnjim informacijama, posljednje saslušanje biće 16. decembra - dodaje Nikodinović.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi