Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Ukinut pritvor uhapšenim pripadnicima HVO – a optuženim za zločin nad srpskim stanovništvom

Bosna i Hercegovina

Izvor: Nezavisne novine     30.11.2016 u 16:21 h 0

Ukinut pritvor uhapšenim pripadnicima HVO – a optuženim za zločin nad srpskim stanovništvom

Osumnjičeni državljani hrvatske za zločin nad srpskim civilima u Orašju, nakon isteka jednomesečnog pritvora, pušteni su na slobodu, uz posebne mere zabrane.


Sud BiH donio je danas rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva BiH o produženju pritvora.

Osumnjičenima Ðuri Matuzoviću, Ivi Oršoliću, Tadi Oršoliću, Marku Dominikoviću, Josi Nediću, Marku Blažanoviću, Mati Živkoviću, Anti Živkoviću i Stjepi Ðuriću određene su mjere zabrane napuštanja mjesta boravka, uz obavezu ovlašćenih službenih lica da najmanje dva puta dnevno, nasumično, kontrolišu da li osumnjičeni borave na naznačenim adresama i zabrana putovanja, uz privremeno oduzimanje svih putnih isprava, zabranu izdavanja novih i zabranu korišćenja lične karte za prelazak državne granice.

Zabranjeno im je i sastajanje sa određenim licima - međusobno kontaktiranje na bilo koji način, te kontaktiranje sa saizvršiocima, svjedocima Tužilaštva BiH kao i približavanje tim osobama na udaljenosti od 100 metara, prenjele su agencije.

Osumnjičenima je zabranjeno i kontaktiranje sa svim predstavnicima štampanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču ovog krivičnog postupka.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mera zabrane vršiće se svaka dva meseca

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi