Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Priština: Predsednik Thaçi primio predstavnike organizacije Amnesty International

Svijet

Izvor: Cafe.ba / Agencija Anadolija     29.11.2016 u 18:20 h 0

Priština: Predsednik Thaçi primio predstavnike organizacije Amnesty International
FOTO: Agencija Anadolija

- Predsednik Kosova, Hashim Thaçi primio je danas delegaciju organizacije "Amnesty International", koja su činili Gauri van Gulik i Todor Gardos, a sa kojima je razgovarao o reformi pravosuđa na Kosovu i suočavanju sa posledicama rata, prenosi Anadolu Agency (AA).


Predsednik Thaçi je rekao da kosovske institucije intenziviraju angažovanje kako bi pomogle svim žrtvama rata, posebno porodicama nestalih lica i žrtvama seksualnog nasilja. 

"Radimo na izgradnji institucionalne podrške žrtvama seksualnog nasilja, da se ohrabre i da svedoče o svojoj žrtvi. Takođe, radimo i sa porodicama nestalih lica iz svih zajednica, kako bismo što pre zaključili sve ove slučajeve", rekao je on. 

Thaçi je, takođe, dodao da je Kosovo nastavilo konsolidaciju pravosuđa i da su kosovske institucije spremne da preduzmu nadležnosti EULEX-a. 

S druge strane, Gauri van Gulik iz "Amnesty International" rekla je da organizacija ostaje angažovana na Kosovu i regionu, kako bi posmatrala sistem pravosuđa, kao i da podrži napore žrtava za dostizanjem pravde. 

"Prenosom mnogih dosijea prvo sa UNMIK-a na EULEX, a onda i na kosovske organe pravosuđa, treba obezbediti da se sudski postupci ne gube i da ne kasne, već da se završe u potrebnom vremenu i da budu pravični", dodala je ona. 

Kosovski predsednik rekao je da je reforma pravosuđa i dalje prioritet institucija Kosova i da je s tim u vezi inicirao upućivanje amandmana na Krivični zakonik, kako bi se uverio da svi imaju jednak pristup, ali i da svi budu jednako tretirani od strane organa pravosuđa.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi