Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

iPhone ''preživio'' 18 mjeseci na dnu jezera

Nauka i tehnologija

Izvor: Zimo     29.11.2016 u 14:24 h 0

iPhone ''preživio'' 18 mjeseci na dnu jezera

Amerikanac je pronašao iPhone 4 koji je godinu i po dana ležao na dnu jezera, a nakon što ga je dva dana držao u pirinču, kako bi ga lijepo osušio, uspio je da ga upali.


Jezero, u koje je Guntrumu ispao telefon nedavno je isušeno, nakon čega je Kalgren s detektorom metala krenuo u potragu za potencijalno vrednim stvarima koje su ljudima tokom godina upale u njega, a među njima, u blatu je pronašao zakopan iPhone 4.

"Odneo sam telefona kući i stavio ga u pirinač, čisto iz znatiželje da vidim da li i dalje radi", komentarisao je za medije Kalgran te je, kada je shvatio da telefon zaista radi, kontaktirao njegovog vlasnika.

Guntrum je bio skeptičan kada je, godinu i po nakon gubitka telefona dobio poziv od stranca koji mu je rekao kako je pronašao iPhone izgubljen u zamrznutom jezeru, ali nakon što mu je Kalgren poslao sliku telefona i pitao ga izgleda li mu iPhone sa slike poznat, prepoznao je screensaver i svoj iPhone "četvorku".

Ipak, na Digital Trendsu napominju kako bi jedan od razloga zbog kojih je iPhone "preživeo" toliko dugo na dnu mogla da bude i zaštitna fotrola OtterBox, s kojom je telefon bio zaštićen.

Iz Apple-a kažu kako su tokom godina njihovi korisnici podelili "brojne nevjerovatne priče o preživelom iPhone-u", a ovo je samo još jedna od njih. Što se Guntruma tiče, on je i do sada bio veliki ljubitelj Apple-a i kupovao je samo njihove proizvode, a sigurno je kako će nastaviti da ih kupuje i u budućnosti.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi