Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Možda privatni postovi na Facebooku ipak ne postoje?

Nauka i tehnologija

Izvor: dnevnik.hr     29.11.2016 u 14:14 h 0

Možda privatni postovi na Facebooku ipak ne postoje?

Facebook uglavnom jako dobro obavlja posao kada je potrebno da znamo koliko su naše poruke privatne, ili ne. Međutim, postoji jedan detalj koji je promakao mnogima i zbog kog možda potpuno javno objavljujete stvari za koje ste mislili da su namijenjene samo pojedinim ljudima na ovoj društvenoj mreži


Do ovoga je moglo da dođe ako ste ručno promijenili podešavanja za jedan određeni post kako bi ga vidjelo više ljudi nego druge stvari koje objavljujete.

Možda ste mislili da će se ta podešavanja odnositi samo na taj post – ali u stvarnosti, promjena podešavanja na jednom postu zapravo postaje aktivno podešavanje za sve buduće koje objavite.

Ako ste samo jedan post objavili kao javan, i svaki sljedeći će to biti, iako ste mislili da se podešavanja o privatnosti odnose samo na taj određeni post i da će svi ostali biti objavljivani po starijim podešavanjima.

Sudeći po Fejsu: “Možete da određujete nivo privatnosti uz pomoć opcije za odabir publike. Ova komanda pamti vaš izbor, pa će tako svaki naredni post biti dijeljen istoj publici, ako ponovo niste promijenili podešavanja“.

Međutim, može da se desi da ne dobijete notifikaciju da će se ta promjena za jedan post odnositi i na sve buduće stvari koje objavite, i to je razlog zbog kog su mnogi ostali iznenađeni kada su neke njihove privatne stvari, namijenjene samo najbližima, završile na stranicama mnogo većeg broja korisnika.

Zato, prije nego što krenete da objavite nešto, obratite pažnju na donji desni ugao posta i provjerite da li će ga vidjeti prijatelji, da li je privatan ili namijenjen svima na Fejsu.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi