Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Zbog ovakvog ukusa, čak i ON prekrši dijetu: Emir iz serije Zvala se Feriha ima recept koji ćete obožavati!

Zvijezde i tračevi

    29.11.2016 u 13:23 h 0

Zbog ovakvog ukusa, čak i ON prekrši dijetu: Emir iz serije Zvala se Feriha ima recept koji ćete obožavati!
FOTO: prva.rs

Momak koji je osvojio srca mnogih žena otkriva da dosta vodi računa o svojoj ishrani, ali ovom receptu čak ni on nije odolio!


Markantan turski glumac Čagataj Ulusoj osvaja sve dame svojim šarmom i izgledom, ali ovaj put će sve oboriti s nogu svojim fantastičnim receptom! Probajte punjeni patlidžan po receptu Emira iz serije "Zvala se Feriha", piše Lisa. Zbog jače građe ovaj momak visok 190 centimetara, težak 82 kilograma, veoma vodi računa šta jede i uz to se redovno bavi sportom. Šećer i bijeli hljebu uopšte ne konzumiram. Mliječne proizvode obožavam, ali ponekad moram da ih se lišim. I prije svake uloge obavezno praktikujem dijetu-kaze glumac A voli, kaže, sva jela iz tradicionalne turske kuhinje. Ipak, postoji jedno kojem nije u stanju da kaže ne, po cenu da prekrši strogi režim ishrane. To je karnijarik, iliti punjeni patlidžan, koji najbolje pravi - njegova mama. Evo i recepta: Punjeni patlidžan po receptu Čagataja Ulusoja Sastojci: 200 g mljevenog mesa 6 manjih patlidžana 2 glavice crnog luka 2 paradjza 8 zelenih papričica 4 čena bijelog luka 1 kašika sosa od paradajza ulje, so, biber, aleva paprika Priprema: Patlidžan oljuštiti na trake (1 red ljušten, 1 sa korom) i ostaviti pola sata u slanoj vodi. Nakon toga ga dobro isprati, osušiti kuhinjskim ubrusom ili (papirnim), i pržiti na malo ulja. Ispržiti i papričice, pa na istom ulju propržiti seckani luk, dodati mljeveno meso i još malo pržiti. U to dodati 2 oljuštene i iseckane papričice, paradajz, so, biber i alevu papriku. Preko toga preliti čašu vode i krčakti oko 5 minuta. Patlidžane prepoloviti, izdubiti sredinu i napuniti filom od mesa. Na svaki staviti po krišku paradajza, čen bijelog luka i prženu paprčicu. Kašiku sosa razmutiti u malo tople vode pa time preliti patlidžan. Peći oko 25 minuta u rerni zagrijanoj na 170 stepeni. Izvor: lisa

Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi