Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

Isti budžet za predstavništva RS u inostranstvu

Bosna i Hercegovina

Izvor: Srna     29.11.2016 u 13:14 h 0

Isti budžet za predstavništva RS u inostranstvu

Budžet za predstavništva Republike Srpske u inostranstvu, koji je iznosio nešto više od 4,4 miliona KM, biće isti ili za pet odsto manji u narednoj godini.


Iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske rečeno je Srni da su predstavništva veoma disciplinovana kada je riječ o trošenju budžeta, te da nijedno nije prekoračilo budžet u ovoj godini.

"Na osnovu pozitivnog revizorskog izvještaja sredstvima se raspolagalo odgovorno i u skladu sa planovima realizacije predviđenih aktivnosti. Preporuka predstavništvima prilikom izrade budžeta za 2017. godinu bila je da vode računa o realnom planiranju aktivnosti, a u skladu sa sredstvima u budžetu Srpske i po principima racionalnosti štednje", naveli su u resornom ministarstvu.

Iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske istakli su da su predstavništva Srpske u Austriji i NJemačkoj značajna sa privrednog akspekta, kao i u pogledu saradnje sa dijasporom i udruženjima iz dijaspore, dok predstavništva u Ruskoj Federaciji i SAD imaju važnu ulogu u promovisanju potencijala i poboljšanja imidža Srpske.

"Predstavništva u Grčkoj i Izraelu su najviše fokusirana na turističku i privrednu saradnju, a po obimu aktivnosti i s obzirom na specijalne i paralelne veze, prednjači Predstavništvo Srpske u Srbiji koje je u tamošnjim političkim, privrednim i kulturnim krugovima veoma prepoznatljivo i ima značajnu ulogu", ocijenili su u ovom ministarstvu.

Iz Ministarstva su naglasili da se značaj predstavništava mogao uvidjeti i prilikom održavanja republičkog referenduma o Danu Republike, kada su sve svoje raspoložive kapacitete stavila na raspolaganje Komisiji za sprovođenje referenduma.

Republika Srpska ima predstavništva u NJemačkoj, Austriji, Belgiji, Rusiji, Srbiji, Ruskoj Federaciji, SAD, Izraelu i Grčkoj.


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi